Museum Nordsjællands afdeling Elværket i Frederiksgade byder på smagsprøver på renæssancens mad til kulturnatten i Hillerød fredag 20. september.

Museum Nordsjællands afdeling Elværket i Frederiksgade byder på smagsprøver på renæssancens mad til kulturnatten i Hillerød fredag 20. september. Statens Museum for Kunst

Smag på renæssancen til kulturnatten

Oplev madlavning som i 1600-tallet på Elværket

Når der fredag 20. september er kulturnat i Hillerød, kan man gå forbi Elværket i Frederiksgade og møde arkæologerne, som laver autentiske smagsprøver fra renæssancen kl. 17-20.

I 1600-tallet voksede Hillerød by op omkring Frederiksborg Slot. Tilrejsende håndværkere arbejdede på slottet, i Hillerød by eller på Fauerholm Vandmølle, og de lejede værelser hos de lokale borgere. Det samme gjorde embedsmænd fra nær og fjern, mens de ventede på at få foretræde for Kongen og regeringen oppe på slottet. I en række arkæologiske udgravninger er der fundet spor efter de mange forskellige mennesker, som boede i Hillerød. En del af fundene viser bl.a. hvad man spiste og drak.

Museum Nordsjælland kan derfor byde på smagsprøver fra renæssancen, som det kunne have smagt for 500 år siden. Der vil både være hverdagsmad og festmad, søde sager, vådt og tørt. Der er lejlighed til at tale med arkæologerne om madvarer, udgravninger og genstande i den arkæologiske udstilling i Elværket.

Det er gratis at deltage.

CV

Publiceret 15 September 2019 14:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr