Lisbeth Kjerulff, Kim Hammelsvang, Jacob Morild og Thomas Mørk deles om 52 roller i den noget specielle version af Jules Vernes roman. Pressefoto

Lisbeth Kjerulff, Kim Hammelsvang, Jacob Morild og Thomas Mørk deles om 52 roller i den noget specielle version af Jules Vernes roman. Pressefoto

'Jorden rundt' som operetteagtig komedie

teater Jules Vernes roman 'Jorden rundt på 80 dage' udkom første gang i 1873 og er siden blev brugt og misbrugt i utallige versioner.

Flemming Jensen og Jesper Klein lavede i 2000 en meget speciel version, en superkomedie, hvor de to selv spillede alle 52 roller.

Denne komedie har Flemming Jensen nu 'opdateret', så den igen næsten ikke er til at genkende.

Resultatet af det kan man opleve tirsdag 24. september kl. 19.30 i FrederiksborgCentret i Hillerød. Flemming Jensen instruerer selv løjerne, og de 52 roller fordeles nu på fire mand - det vil sige, den ene 'mand' er en kvinde, hvilket ville have været utænkeligt på Phileas Foggs tid.

Et umuligt væddemål om at kunne rejse Jorden rundt på 80 dage er udgangspunktet for denne musikalske, operetteagtige komedie, hvor de fire roller spilles af de komiske talenter Lisbeth Kjerulff, Kim Hammelsvang, Jacob Morild og Thomas Mørk.

Forestillingen er arrangeret af Hillerød Musik & Teater, og billetter kan købes på www.hillerodmusikogteater.dk.

jesl

Publiceret 15 September 2019 06:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr