Udstillingen viser moderne kinesisk kunsthåndværk skabt i tæt tilknytning til årtusind-gamle teknikker. Pressefoto

Udstillingen viser moderne kinesisk kunsthåndværk skabt i tæt tilknytning til årtusind-gamle teknikker. Pressefoto

Frederiksborg Slot viser moderne kinesisk kunsthåndværk

Fra 13. september kan man se 'The Wind Comes from the Sea' på Frederiksborg Slot

13. september åbner særudstillingen 'The Wind Comes from the Sea' på Det Nationalhistoriske Museum. Udstillingen præsenterer moderne kinesisk kunsthåndværk, som er blevet skabt efter gamle traditioner.

Fra Shanghai Academy of Fine Arts får museet på Frederiksborg Slot i Hillerød besøg af et enestående udvalg af kinesisk kunsthåndværk.

Det traditionelle kinesiske kunsthåndværk har en historie, som er 5.000 år gammel. I disse år gennemgår Kina en spændende transformation, som blandt andet indebærer en tilbagevenden til den historiske kulturarv.

Således har elever og lærere på Shanghai Academy of Fine Arts skabt moderne kunsthåndværk i tæt tilknytning til de traditionelle teknikker såsom vævning, broderi, træskærerarbejde og papirklip. Udstillingen vil præsentere gæsterne for et udvalg af kinesisk design, som er kreeret ved hjælp af disse traditionsbundne teknikker.

'The Wind Comes from the Sea' belyser den æstetiske tendens i det moderne Kina. Blandt de udstillede genstande er kjoler, sko, tasker, smykker og meget andet.

Udstillingen kan opleves til 6. oktober.

jesl

Publiceret 10 September 2019 14:10