Draken Team Karup deltager i kulturnatten på Hillerød Camping. Privatfoto

Draken Team Karup deltager i kulturnatten på Hillerød Camping. Privatfoto

Tag plads i et Draken-cockpit på kulturnatten

Mød flyteknikere og stig ind i et cockpit til kulturnatten på Hillerød Camping

For andet år i træk deltager Draken Team Karup i Kulturnat Hillerød på Hillerød Camping. Fra Karup kommer fem pensionerede flyteknikere og et Draken-cockpit, der er 4,7 meter langt, og som man kan prøve at sidde i.

"Vi kommer, fordi vi synes, det er sjovt, og så er det også med til at promovere Flyvevåbnet og vores klub," siger pensioneret flytekniker John Andersen, der for andet år i træk sender folk fra Draken Team Karup af sted til Kulturnat Hillerød på Hillerød Camping sammen med et Draken-cockpit.

Draken Team Karup består af pensionerede teknikere fra Flyvevåbnet og andre flyentusiaster fra både ind- og udland. Man mødes hver onsdag i Flyvevåbnets Historiske Samling i Karup ved Holstebro, hvor man reparerer og vedligeholder tre af de Drakenfly, der blev udfaset i 1993. Man finder også på spændende ting, som for eksempel at sætte en skærm op i cockpittet, så man kan se video af, hvordan et Draken fløj rigtigt.

Forening er for alle

”Vi plejer at have masser af gæster på vores stand, når vi er ude. Vi dannede foreningen i 1996, har cirka 130 medlemmer, og alle kan være med i foreningen,” siger John Andersen, der selv foruden mange år som flytekniker på jorden også har haft to år som flyvende teknikker i Drakenflyet, men nu er pensioneret.

John Andersen kommer ikke selv med til Hillerød, men sender altså fem af sine pensionerede flyteknikere, og trods den lange transport har det ikke været svært at finde fem, der havde lyst til at tage til Hillerød.

Flyteknikerne fra Karup stiller gerne op til en flysnak og sørger også for, at både børn og voksne kan opleve, hvordan det er at sidde i et Draken-cockpit. Her er der lys i instrumenter og lamper, der er en audio fra en normalt opstart af flyet samt den allerede nævnte mulighed for at se video fra rigtige flyvninger.

"Fantastisk oplevelse"

Lejrchef på Hillerød Camping Annette Quist glæder sig over, at Draken Team Karup deltog i Kulturnat Hillerød sidste år, og at de har lyst til at komme igen i år.

”Det er en fantastisk oplevelse for folk at komme op at sidde i cockpittet, og så er det supersøde jyder, der kommer til Hillerød helt fra Karup. De kommer igen, fordi de synes, det var en fornøjelse at være her. De er entusiaster og fortæller både gode historier og om flyet,” siger Annette Quist.

Artiklen er skrevet af Maja Vindelev

Publiceret 09 September 2019 19:00