Cafe Slotsbio sender operaer fra både Wien og Paris.

Cafe Slotsbio sender operaer fra både Wien og Paris. 18percentgrey - stock.adobe.com

Opera og ballet på det store lærred i Slotsbio

Café Slotsbio har fire operavisninger på programmet

Udover koncerter, daglige filmvisninger, børneteater, børnefilm og meget mere har Café Slotsbio også opera og ballet på programmet her i sæsonen 2019-2020. I hvert fald inviterer de til fremvisninger af operaer og balletter i biografsalen - og alle aftener kan operaerne opleves med noget godt til ganen, vin og kaffe, og indledning ved Bjørn Steding-Jessen.

Første fremvisning på plakaten er operaen 'Andrea Chénier' af Umberto Giordano, optaget fra fra Bregenz Festival. Den vises lørdag 28. september kl. 18. Operaen udspiller sig før og efter den Den franske revolution i 1794 i Paris og handler om den franske digter André-Marie de Chénier, som blev henrettet under revolutionen, fordi han har deltaget i det juridiske forsvar af Ludvig 16.

Søndag 10. november klokken 17 inviterer Slotsbio til balletaften med Erik Aschengreen. Her viser biografen først 'Ballet Russes' fra Paris, og efter en pause vises filmen 'I’m the same, only more' om den danske balletstjerne Erik Bruun.

Fra Paris og Wien

Til januar er 'Trubaduren' af Giuseppe Verdi på plakaten, optaget fra Wiener Staatsoper i Wien. Handlingen finder sted i det nordlige Spanien i det tidlige 1400-tal, hvor trubaduren og frihedskæmperen Manrico er forelsket i hofdamen Leonora. Det samme er grev Luna. Leonora elsker Manrico, og derfor dømmer den jaloux grev Luna Manrico og hans mor, sigøjnerkvinden Azucena, til døden. Men Leonora tilbyder sig selv i bytte for Manricos liv. Hvad de ikke ved er, at Manrico og grev Luna i virkeligheden er brødre.

Til marts kan man opleve 'Manon Lescaut' af Puccini transmitteret live fra Opera Paris.

Billetter skal købes på hjemmesiden www.slotsbio.dk eller ved henvendelse i biografen senest to dage før forestillingen.

Mdt

Publiceret 08 September 2019 16:00