Lokalrådet for Uvelse/Lystrup har fået ansvaret for markedsføringen af et lokalt klenodie: En brandsprøjte fra 1866 med tilhørende lokalt ”Sprøjtehus”, placeret på Kirkestræde i Uvelse. Privatfoto

Lokalrådet for Uvelse/Lystrup har fået ansvaret for markedsføringen af et lokalt klenodie: En brandsprøjte fra 1866 med tilhørende lokalt ”Sprøjtehus”, placeret på Kirkestræde i Uvelse. Privatfoto

Uvelse/Lystrup skal have en ”Brandmajor”

Brandmajor, som har gjort en bemærkelsesværdig indsats for Uvelse, udnævnes i weekenden

byfest Der er byfest i Uvelse i weekenden 17.-18. august, og Lokalrådet anvender lejligheden til at udnævne en ”Brandmajor”.

"Og hvorfor netop en ”Brandmajor”? Udnævnelsen skal ses i sammenhæng med, at Lokalrådet for Uvelse/Lystrup har fået ansvaret for markedsføringen af et lokalt klenodie. En brandsprøjte fra 1866 (se billedet), med tilhørende lokalt ”Sprøjtehus”, placeret på Kirkestræde i Uvelse," skriver lokalrådet i en pressemeddelelse.

"Vorbasse har sin krigshavn med tilhørende krigsskib i det lokale gadekær, nu får Uvelse/Lystrup sin brandsprøjte og lokale brandstation (sprøjtehuset) tilbage. I Vorbasse udnævnes jævnligt en lokal admiral, der under ”pomp og pragt” forestår den årlige søsætning af krigsskibet - Uvelse/Lystrup skal have en ”Brandmajor”. Ingen af personerne og med tilhørende udstyr vil kunne anvendes til de oprindelige formål, men de er med til at sætte deres præg på samhørigheden i lokalsamfundet," lyder det.

Mange kandidater

Til formålet er stiftet et ”Sprøjtelaug af 1866 for Uvelse/Lystrup”, der hvert år vil udnævne person i forbindelse med byfesten. Præmissen er, at vedkommende skal have gjort en bemærkelsesværdig indsats for lokalsamfundet.

Der har været mange kandidater inde i billedet, afslører formanden for Lokalrådet i Uvelse/Lystrup Aksel Hauge Pedersen:

"Men der har i Lokalrådet været fuldstændig enighed om, at den person, der bliver den første til at opnå titlen som årets ”Brandmajor”, er den helt rette".

Hvem, det er, afsløres lørdag 17. august klokken 12 på festpladsen ved UFC.

Publiceret 14 August 2019 16:00