I filmen 'Van Gogh - Ved evighedens port' kommer man tæt på kunstneren i den mest virksomme periode i slutningen af hans liv. Pressefoto

I filmen 'Van Gogh - Ved evighedens port' kommer man tæt på kunstneren i den mest virksomme periode i slutningen af hans liv. Pressefoto

Nye film i Café Slotsbio

film Fra torsdag 21. marts viser Café Slotsbio i Hillerød 'Van Gogh - Evighedens port'.

"Et af filmhistorien mest originale kunstnerportrætter, helt befriet for de klichéer og skabelontankegange der ellers præger genren," lød det fra Per Juul Carlsen i DR Filmland om filmen.

Alle ved det

Biografens anden film er 'Alle ved det', der har danmarkspremiere.

Her spiller Oscar-vinderne Penélope Cruz og Javier Bardem hovedrollerne i dobbelt-Oscar-vinder Asghar Farhadis intense drama, der udspiller sig i en idyllisk landsby lidt uden for Madrid. Her samles familiemedlemmer fra nær og fjern til stor fest.

Unge Astrid igen

Søndag 24. marts klokken 14 viser Café Slotsbio 'Unge Astrid' påny på grund af en overvældende succes, da biografen viste den for nylig.

Da Astrid Lindgren var meget ung, skete der noget, som påvirkede hende dybt - en kombination af et mirakel og et uheld, der kom til at forme hendes liv. Det var en hændelse, som gjorde hende til en af de mest nyskabende kvinder i vores tid og til den historiefortæller, hele verden senere skulle elske. Filmen er en fri fortolkning af dengang den unge kvinde, trods tidens forventninger og religiøse påbud, bestemte sig for at bryde med samfundets normer og følge sit hjerte.

jbe/Mdt

Publiceret 20 March 2019 16:00