Blandt andre Andreas Bo portrætteres i den nye udstilling 'Scenest' på Frederiksborg Slot. Foto: Claus Peuckert

Blandt andre Andreas Bo portrætteres i den nye udstilling 'Scenest' på Frederiksborg Slot. Foto: Claus Peuckert

Danske personligheder iscenesat på Frederiksborg Slot

Frederiksborgmuseet åbner ny udstilling med Claus Peuckerts fotografier

fotografi En ny særudstilling på Frederiksborg Slot præsenterer portrætter af en række danske stjerner og store personligheder som Benny Andersen, Mikkel Hansen, Lars Løkke Rasmussen, prins Joachim og mange flere. Fotografen er danske Claus Peuckert.

Særudstillingen ´Scenesat´, som åbner 8. februar, rummer et stort udvalg af Claus Peuckerts portrætfotografier, primært taget inden for de seneste tre år.

Stor kærlighed til portrætkunsten

Claus Peuckert er født i Thisted i 1965. Han er selvlært fotograf og arbejder med flere genrer, herunder reklame og reportage, men udtaler i en pressemeddelelse fra Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, at portrættet ligger hans hjerte nært:

"Portrætter kan løses på så mange måder, og det bliver tit til en kreativ legeplads for mig, og jeg arbejder meget med iscenesættelse. Jeg vil gerne overraske og gå lidt længere end bare at affotografere en persons fysiske fremtoning. Der må gerne være lidt flere lag af personen, som taler til beskueren. Når folk betragter et portræt, beskuer de en anden person. Men samtidigt reflekterer de også lidt over deres egen personlighed og spejler sig i den andens portræt,” forklarer Claus Peuckert.

Særudstillingen ´Scenesat´ kan opleves på Frederiksborg Slot frem til 12. maj.

Mdt

Publiceret 07 February 2019 06:00