Hillerød Øldag præsenterer smagsprøver på omkring 20 bryggeriers øl. Arkivfoto: Martin Warming

Hillerød Øldag præsenterer smagsprøver på omkring 20 bryggeriers øl. Arkivfoto: Martin Warming

Smag på lokale og internationale øl i Frederiksborgcentret

Ølentusiaster inviterer igen til Hillerød Øldag

smag Der bliver igen mulighed for at smage på adskillige bryggeriers pilsnere, ales, hvedeøl og IPA'er, når Hillerød Øldag vender tilbage lørdag 23. februar klokken 11-20 i Frederiksborgcentret.

Man behøver ikke være ølentusiast for at deltage, fortæller Jan Heine Rasmussen, der er lokalformand for Danske Ølentusiaster i Hillerød:

"Det er en rigtig god mulighed for at prøve variationen af øltyper og få øjnene op for noget nyt. Og så kan man få en snak med bryghusene".

Smagsprøver og konkurrencer

Afdelingen er for fjerde gang arrangør sammen med FrederiksborgCentret. Omkring 20 udstillere inviterer på smagsprøver på danske og internationale øl. Der bliver naturligvis også mulighed for at købe øl med hjem fra udstillerne, som også plejer at møde med messetilbud, og man kan høre bryggernes historier. Udstillerne er bryggerier som Skovlyst, Gurre Bryghus, Hornbeer, Carlsberg, Nikasira, Halsnæs Bryghus, Det Våde Får, Mjødladen og mange flere.

Jan Heine Rasmussen fremhæver, at der de senere år har været en stigende interesse for specialøl; eksempelvis talte han 120 forskellige øl i et lokalt supermarked. Også kvinder er blevet mere interesserede i øl, fortæller han - og der bliver i højere grad serveret øl til mad, hvor det tidligere kun var til jule- og påskefrokoster.

De besøgende kan, som tidligere år, stemme på deres favorit-øl og være med i lodtrækningen af en præmie, og i restauranten serveres retter med øl.

Hillerød Øldag har tidligere fundet sted over flere dage - og startet fredag. Men i år har man altså valgt at gå ned til én dag. Det skyldes,at udstillerne typisk er mindre bryggerier, som hellere vil 'nøjes' med at skulle af sted én dag fremfor to.

Mdt

Publiceret 04 February 2019 05:00