Prøv at udgrave ting som en arkæolog i vinterferien. Jorden skrabes forsigtigt væk med en graveske. Foto: Museum Nordsjælland

Prøv at udgrave ting som en arkæolog i vinterferien. Jorden skrabes forsigtigt væk med en graveske. Foto: Museum Nordsjælland

Prøv at lege arkæolog i vinterferien på Elværket

aktiviteter Mandag 11. til fredag 15. marts kl. 11-15 får børn og voksne chancen for at prøve at være arkæolog, når Museum Nordsjælland sætter et par store udgravningskasser op i det Historiske Værksted i Elværket på Frederiksgade 11 i Hillerød.

Her kan man forsigtigt at skrabe oldsager frem med en graveske – og måske skal den opgravede jord sigtes for at finde de allermindste ting. Derefter skal man fotografere og opmåle, hvordan tingene ligger i jorden. Til slut skal man selv finde ud af, hvor gamle tingene er.

Der vil være arbejdsredskaber og arbejdstøj fremme, så man kan se og prøve, hvordan arkæologerne arbejder, når de er ude i felten.

Et par af museets arkæologer er tilstede for at hjælpe med udgravningen. De kan også fortælle om, hvordan arkæologiske udgravninger foregår, hvad der sker med de ting, der bliver udgravet og hvordan man f.eks. kan blive amatørarkæolog.

Den arkæologiske udstilling 'Glimt af hverdagen' er åben samtidig med det Historiske Værksted. Entré og materialer koster 20 kr.

jesl

Publiceret 04 February 2019 05:00