Frederiksborg Slot byder på oplevelser i efterårsferien. Pressefoto

Frederiksborg Slot byder på oplevelser i efterårsferien. Pressefoto

På slottet: Danmarkshistorie og broderi for børn

Underholdning på Frederiksborg Slot i efterårsferien

Traditionen tro er der masser af historiske oplevelser for børnene på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i skolernes efterårsferie 13.-21. oktober.

I forbindelse med særudstillingen ”Kvinder der forandrer verden” har museet arrangeret en række aktiviteter i efterårsferien, der ser nærmere på historiens største heltinder. Der vil være to daglige familieomvisninger klokken 11 og 14.30, som går på jagt efter de mange kvinder i museets samling, der har haft en særlig betydning for vores samfund. Desuden kan museets yngste gæster kaste sig ud i en sporleg på slottet og blive klogere på udvalgte heltinder i Danmarkshistorien.

Børnenes Danmarkshistorie

I museets børneafdeling er der masser af aktiviteter i hele efterårsferien med særligt fokus på Christian 4. som barn. Børnene kan prøve renæssancedragter og rustninger, de kan skrive med fjerpen og blæk efter Christian 4.’s stilebog, farvelægge billeder af konger og dronninger eller lave deres eget våbenskjold.

Kinesisk broderi

I efterårsferien bliver museets udstilling 'Kinesisk Broderi' suppleret med broderiworkshop for både børn og voksne. Her vil der være mulighed for selv at prøve kræfter med det traditionelle håndværk og brodere flotte figurer og billeder. Undervejs vil museets tekstilkonservator vejlede og fortælle om broderiet. Broderiværkstedet er åbent alle dage i efterårsferien kl. 13-16.

Publiceret 10 October 2018 16:00