De yngste børn får fortalt historier hos Mutter Gribs frivillige fortællere. Privatfoto

De yngste børn får fortalt historier hos Mutter Gribs frivillige fortællere. Privatfoto

Tusindvis af børn bruger Klaverfabrikkens tilbud

Kulturhuset har talt op, at cirka 3200 børn og unge årligt benytter sig af deres tilbud

børn Kulturhuset Klaverfabrikken i Hillerød har talt op hvor mange børn og unge, der i det seneste kalenderår har brugt husets tilbud om for eksempel drama, billedkunst, syning, historiefortælling i Mutter Gribs Hule og skoleprojekter. Tallet er endt på, at 3200 børn og unge har udfoldet sig på Klaverfabrikken - et tal der ikke gælder publikum til koncerter, men også tæller for eksempel de frivillige til New Note Festival og i Budhhas Jazzlounge.

Også billedskole findes der i Klaverfabrikken. Privatfoto

Også billedskole findes der i Klaverfabrikken. Privatfoto

Optællingen skaber stolthed hos Klaverfabrikkens bestyrelse, fortæller formand Jens Arne Antoft i en pressemeddelelse:

"Vi ved jo godt, at der render børn og unge ind og ud af huset hele tiden, men at tallet er så højt, kommer alligevel bag på mig. Klaverfabrikken er en forening og et kulturhus for alle aldersgrupper, men børn og unge er et vigtigt element for husets energi. Kreativiteten er så umiddelbar og energisk. Det smitter af på alle Klaverfabrikkens mange andre frivillige og brugere".

Ildsjæle

Ifølge klaverfabrikkens leder Jens Jepsen tilfalder æren for det høje tal de mennesker, som er i huset:

“Vejen til de mange børn og unge går gennem mange mennesker - dygtige underviserere, kreative ildsjæle, inspirerende kunstnere og andre, der er med til skabe muligheder og rammer for de unge brugere. Men ingenting på Klaverfabrikken uden de mange frivillige i alle aldre. Det er uden sammenligning dem, der kan få alle arrangementerne på Klaverfabrikken til at blive til virkelighed og får det hele til at spille," udtaler han i pressemeddelelsen.

Alle aldre

I Klaverfabrikken besøger de yngste børn flittigt Mutter Gribs Hule, hvor de får eventyr, genfortæller det selv i kostumer og er kreative i billedværkstedet. Godt 900 børn gæster Mutter Gribs hule hver sæson.

De ældre børn i 5. klasserne går til dramaundervisning i Klaverfabrikken, mens børnene i de ældste klasser får besøg af musikere fra et andet land med projektet 'Verdens Brændpunkter'.

I sommerferien er der cirkus på programmet. Privatfoto

I sommerferien er der cirkus på programmet. Privatfoto

I Klaverfabrikkens værksteder om eftermiddagen går børn til for eksempel drama, billedskole eller - som noget nyt i 2018 - syning. På et kalenderår er godt 200 elever igennem børnekurserne.

I aftentimerne fyldes lokalerne med åbent skriveværksted, bands, der øver, blandt i Klaverfabrikkens nye øvelokaler, og frivilliggrupper, som arrangerer koncerter hele året. De frivillige står bag bookinger af omkring halvdelen af de godt 200 årlige bands/artister, som Klaverfabrikken præsenterer.

Den kommende sæson for Klaverfabrikken dramaskole, billedskole og syskole går i gang i starten af september. Der er stadig enkelte ledige pladser. Læs mere på Klaverfabrikken.dk.

Mdt

Publiceret 27 August 2018 06:00