I påskeferien er der masser af aktiviteter for hele familien på Frederiksborg Slot. Pressefoto

I påskeferien er der masser af aktiviteter for hele familien på Frederiksborg Slot. Pressefoto

Påske:

Sjælden udstilling og sporlege på slottet

Frederiksborg Slot byder på udstilling og lege til påske

Påskeferie står for døren, og på Frederiksborg Slot er man klar med en række aktiviteter.

Man kan blandt andet se enestående gobelinvævede duge fra 1600-årene på Frederiksborg. Museets historiske duge er så skrøbelige, at de normalt ikke kan udstilles, men i påsken kan man beundre dugene og deres motivverden med bibelske scener og talrige blomster. Sammen med dugene udstilles en historisk tulipanudsmykning. Her er tulipanerne arrangeret i en såkaldt ”fingervase”, en blomst i hver af vasens fingre.

I 1600-årene var tulipaner stærkt eftertragtede, og priserne på tulipanløg kunne være svimlende. Derfor blev hver enkelt blomst beundret som en kostelig juvel. Derudover er der hver dag, rundvisninger på museet klokken 13.30 omhandlende Frederiksborg Slot som kongebolig og museum.

Påskesporleg for børn

Museet har i år modtaget et gækkebrev, men på sin vej gennem slottet har påskeharen haft så travlt, at den har mistet nogle af ordene, og gækkebrevet er nu det rene volapyk. Med museets påskesporleg i hånden kan børn og forældre hjælpe med at finde de ord, påskeharen har mistet og dermed finde ud af, hvem der har sendt gækkebrevet. Lykkes det at gætte afsenderen, venter der en lille præmie i museumsbutikken.

I påskeferien åbner også Det Nationalhistoriske Museum igen op for Børnenes Danmarkshistorie i slottets gamle vinkælder. Museets børneudstilling “Christian 4. - barn og konge” fortæller historien om Danmarks berømte konge med fokus på hans barndom. Her er der mulighed for at prøve en af de mange renæssancedragter og prinsessekjoler eller en rustning.

Børn kan også prøve kræfter med fjerpen og blæk, samt farvelægge konger, dronninger og våbenskjolde.

Publiceret 19 March 2018 09:00