Natasha Al-Hariri gæster Grundtvigs højskole.

Natasha Al-Hariri gæster Grundtvigs højskole.

Kvinder og kamp på Grundtvigs Højskole

Natasha Al-Hariri er en dansk debattør med palæstinensisk-dansk baggrund. Tirsdag 6. februar kl.19.30 kommer hun til Grundtvigs Højskole for at fortælle om, hvordan minoritetskvinder forholder sig til kvindekampen. Der er både elementer af diskrimination, social kontrol, demokrati og integration.

Al-Hariris forældre er palæstinesiske flygtninge fra Libanon, og hun blev født under forældrenes flugt fra borgerkrigen i dette land. Hun er opvokset i Hellerup, uddannet som jurist og ansat i organisationen Medborgerne.

Al-Hariri har optrådt og været portrætteret og omtalt i en række aviser, radio- og tv-udsendelser i mange sammenhænge, der dog normalt altid har forbindelse til debatten om integration af indvandrere. Hun er erklæret feminist og har markeret sig som en klar røst i den muslimske kønskamp.

Hun har fortalt, hvordan hun som 10-årig under et besøg hos danske legekammerater bemærkede, at mænd også kunne lave mad og brødre dække bord. Hun var ellers vokset op med, at hun sammen med sin mor stod i køkkenet og klarede rengøringen, mens brødrene spillede PlayStation.

Arrangementet er gratis for unge under 30. jbe

Publiceret 03 February 2018 16:00