Hjørdis Clod Pedersen modtog onsdag Hillerød Kommunes musikpris. Arkivfoto: Privat

Hjørdis Clod Pedersen modtog onsdag Hillerød Kommunes musikpris. Arkivfoto: Privat

Ungt sangskrivertalent modtog årets musikpris

Årets musikpris gik til den unge sangskriver Hjørdis Clod Pedersen

hæder Det unge musiktalent Hjørdis Clod Pedersen modtog onsdag aften Hillerød Kommunes musikpris.

"Det var helt fantastisk og meget overvældende at tage imod prisen. Det kom som en kæmpe overraskelse, for jeg troede jo, at jeg bare var inviteret til at give et kvarters koncert som et underholdningsindslag," siger Hjørdis Clod Pedersen.

Hun begyndte sin musikalske løbebane som elev på klassisk klaver i Musikskolen, og det udviste hun ifølge musikskolen "et meget stort talent for, hvilket hun utallige gange har vist til koncerter gennem de seks år, hun modtog den undervisning," står der i indstillingen af Hjørdis Clod Pedersen.

Stærke ambitioner

Ved siden af klaverundervisningen komponerede Hjørdis Clod Pedersen selv sange uden at skilte ret meget med det.

I 9. klasse valgte hun at prøve noget nyt og meldte sig til kor og singer/songwriter-undervisning. Her fik hun også guitarundervisning, så hun selv kunne akkompagnere sine sange. Ikke nok med det valgte hun også at tage et kursus i at mixe og sammensætte sine numre. Og så i øvrigt lige supplere med rytmisk sangundervisning.

Det er en pige med stærke musikalske ambitioner, som dog ikke er steget hende over hovedet

"Det er en pige med stærke musikalske ambitioner, som dog ikke er steget hende over hovedet. Hun går lige nysgerrigt og ydmygt til opgaverne uanset størrelsen af dem. Alle koncerter synes at være vigtige for hende," lyder det i indstillingen.

Benene solidt plantet

Hjørdis Clod Pedersen blev sidste år, i en alder af 16 år, tildelt en sangskriverpris i Tivoli, og hun debuterede ved OpenMic på Kaffebar i Slotsgade og har siden udviklet sit sangskrivertalent med hastige skridt.

Hjørdis Clod Pedersen går stadig til solosang i Musikskolen, mens hun passer sine studier på Frederiksborg Gymnasium.

"Hun er samtidig ved at udvikle sig til en af de store profiler i RedHillSongwriters – og typisk for hende med benene plantet solidt i jorden," står der i indstillingen.

I sommer fik hun sin hidtil største optræden, da hun var opvarmning for Anne, Sanne og Lis på Posen.

"Vi tror, der er meget i vente fra den kant fremover," står der i indstillingen.

Tillykke fra kulturudvalget

Det var Dragan Popovic (V), der på vegne af Kultur- og Fritidsudvalget læste indstillingen op til overrækkelsen ved Hillerød Kommunes årlige kulturtræf i Frederiksborgcentret, og han sagde, at udvalget var ganske enig i den varme anbefaling af Hjørdis Clod Pedersen til årets musikpris:

"Så det er mig en stor ære at overrække årets musikpris til dig. Stort tillykke med prisen," sagde han.

Hjørdis Clod Pedersen er stolt af at modtage prisen:

"Jeg føler, at det er en enorm anerkendelse, at de har udset netop mig til prisen, i og med at der er så mange andre dygtige musikere og sangskrivere i byen. Det er virkelig et selvtillidsboost at vide, at folk værdsætter det, jeg laver, og det gør mig helt utroligt glad. At modtage musikprisen forstærker mit mod på at bidrage til musiklivet i Hillerød," siger hun.

Udover skulderklappet ved at modtage prisen, får Hjørdis Clod Pedersen også et kunstværk og et gavekort på 2.000 kroner.

Musikprisen, som blev stiftet i 2003, tildeles én gang årligt til en eller flere musikudøver(e) under 30 år, der gennem en længere periode har gjort sig særligt bemærket til gavn for Musiklivet i Hillerød Kommune.

Hjørdis Clod Pedersen kan i øvrigt opleves til Band Promotion Day i Støberihallen lørdag 30. november.

Mdt

Publiceret 22 November 2019 09:00