Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

DF skyder motorvejsplan ned: Det er noget hokus-pokus

Det er et valgoplæg, og vi er ikke kommet ét skridt nærmere en forlængelse af motorvejen, lyder det fra Dansk Folkepartis transportordfører

Af
Claus Johansen

”Det er noget hokus-pokus.”

Meldingen fra transportordføreren i Dansk Folkeparti, Kim Christiansen, er ikke til at tage fejl af. Det store hovedstadsudspil fra regeringen, som blandt andet indeholder et ønske om at forlænge Hillerødmotorvejen, er mest af alt et valgoplæg:

”Det er ren varm luft, for det er jo overhovedet ikke forhandlet med os. Det er valgkamp, det her – og noget hokus-pokus,” siger Kim Christiansen.

Er vi overhovedet kommet tættere på en vedtagelse af en forlængelse af Hillerød-motorvejen?

”Vi er lige så så tæt på, som vi hele tiden har været. Der er ingen tvivl om, at både Hillerødmotorvejen og tredje etape af Frederikssundmotorvejen står højt på min ønskeliste, men nu må vi jo diskutere en prioritering med regeringen. Den har altså kun 53 mandater, og i forbindelse med finansloven blev det aftalt, at regeringen og Dansk Folkeparti skulle forhandle om det her,” siger Kim Christiansen.

Han tilføjer, at han ser frem til at blive indbudt til forhandlinger med regeringen om vejprojekterne:

”Jeg glæder mig til at diskutere det her. Det er vigtigt for Dansk Folkeparti, at vi får løst de her ting,” siger Kim Christiansen.

Han understreger, at finansieringen ikke er på plads:

”Regeringen skal jo komme med en økonomi til infrastrukturplanen. Lige nu kender vi jo ikke økonomien, så indtil videre er det jo bare skåltaler,” siger Kim Christiansen.

Transportordføreren undrer sig i øvrigt over, at han ikke er blevet orienteret af transportminister Ole Birk Olesen (LA) før præsentationen af udspillet torsdag:

”Jeg har først modtaget udspillet her i løbet af formiddagen – men ikke fra ministeren. Det er slet ikke i orden at behandle et støtteparti på den måde. Der er gode ting i den plan, men der er ved gud i himlen også ting, vi slet ikke kan være med til,” siger Kim Christiansen.

I forlængelse af hovedstadsudspillet har regeringen bebudet, at den vil fremlægge en mere detaljeret infrastrukturplan i løbet af februar.

Publiceret 24 January 2019 16:00