Det har været en succes at ændre køreplanen for bus 65E. Arkivfoto: Jbt

Det har været en succes at ændre køreplanen for bus 65E. Arkivfoto: Jbt

Ny køreplan gav buslinje 40 procent flere passagerer

Afgange på faste minuttal hver time får æren for succesen

trafik I august 2017 fik linje 65E ny køreplan. Det betød, at passagererne på linjen nu kunne bruge linjen på et fast minuttal en gang i timen alle hverdage kl. 6-18, og desuden kunne tage 65E til og fra Frederikssund Station.

Linjen kører fra Skibby bymidte over Lyngerup - Frederikssund St. - Slangerup Rutebilstation - Freerslev og ender på Hillerød station.

Og køreplanskiftet har båret frugt. Linje 65E, der er finansieret af Region Hovedstaden, har siden den nye køreplan trådte i kraft oplevet en passagertilvækst på 40 procent i perioden september 2017 til april 2018 sammenholdt med samme periode året før. I samme periode har linjen haft 480 daglige passagerer.

En af årsagerne er, at linje 65E kører med den nye køreplan på et fast minuttal hver time.

Det har gjort det nemmere for passagererne at forudsige, hvornår bussen kører, og hvornår de kan tage bussen hjem igen.

Studerende og pendlere

Samtidig er linjen vigtig for de mange studerende, som har brug for hurtig transport til de mange uddannelsesinstitutioner i Frederikssund og Hillerød.

Herudover sikrer 65E god direkte forbindelse til Nordsjællands hospital i Frederikssund og direkte forbindelser til S-toget i Hillerød for pendlerne fra Hornsherred.

"Det er glædeligt, at vi med den nye køreplan kan imødekomme rejsebehovet bedre og fortsat sikre en hurtig forbindelse til Hornsherred. De mange nye passagerer viser, hvor vigtigt det er at binde regionen sammen på tværs og ikke kun ind mod København” siger formand for trafikudvalget i Region Hovedstaden i en pressemeddelelse fra Movia.

Lanceret i 2016

Linje 65E blev lanceret i påsken 2016 som en helt ny forbindelse mellem Skibby via Frederikssund til Hillerød.

Linjen giver studerende og pendlere en hurtig forbindelse mellem større regionale rejsemål som f.eks. campus i Frederikssund.

Linje 65E indgår i det regionale net i Region Hovedstaden og er finansieret af Region Hovedstaden.

jesl

Publiceret 02 July 2018 08:00