Statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte guldet til Danmarks bedste frisørelev. Privatfotos

Statsminister Lars Løkke Rasmussen overrakte guldet til Danmarks bedste frisørelev. Privatfotos

Laura fra Hillerød kåret som landets bedste frisørelev

Frisørelev Laura Lykke Jensen triumferede til DM i Skills foran statsministeren og kan nu kalde sig ’Danmarks bedste frisørelev’

Af
Jesper Gisli

”Det er den største oplevelse, jeg nogensinde har haft,” siger Laura Lykke Jensen, der nu er kåret til Danmarks bedste frisørelev.

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne. Omkring 300 unge er med som deltagere, hvor de dyster inden for 42 forskellige fag om at blive landets dygtigste. I år foregik det over tre dage i MCH Messecenter Herning, og der var ca. 40.000 besøgende.

Laura Lykke Jensen, som bor i Hillerød og til dagligt arbejder hos Hairstylist Lykke Jensen i Gilleleje, deltog i konkurrencen for frisørelever. I alt deltog der syv frisørskoler, hver med to udvalgte elever, og Laura var en af de to, der repræsenterede Københavns Frisørskole.

Gik i mesterlære hos mor

Efter gymnasiet var Laura meget i tvivl om, hvad hun skulle blive til. Efter nogen overvejelse besluttede hun at gå i mesterlære som frisør i sin mors frisørsalon, Hairstylist Lykke Jensen. Allerede ved første hovedforløb på frisørskolen var der interesse for Lauras talent. Hun blev udvalgt til talentholdet, som er et optagelseshold, hvorfra DM-deltagere udvælges. Da hun efterfølgende skulle udtages, så sprang hun talentholdet over og kom direkte ind på det hold, der træner til danmarksmesterskabet.

Fik du læst: Her er vores vinterbilleder - må vi se jeres?

Derfra er det gået stærkt, og hun har trænet meget hårdt. Der er gået meget tid både i salonen, men også i fritiden, med at dygtiggøre sig. I 2017 blev det til en tredjeplads i DM Elevkonkurrencen i Kolding. I år skulle hun til DM i Skills dyste mod landets andre dygtige frisørelever i fire forskellige discipliner en langhårsopsætning, en farvning og klipning af dame, en klassisk herreføntørring samt en herrefarve og -klip. Alle discipliner foregår på dukkehoveder, så alle deltagere har lige vilkår.

Den er hjemme! Laura Lykke Jensen repræsenterede Københavns Frisørskole ved ’DM i skills’ og kan nu kalde sig Danmarks bedste frisørelev.

Den er hjemme! Laura Lykke Jensen repræsenterede Københavns Frisørskole ved ’DM i skills’ og kan nu kalde sig Danmarks bedste frisørelev.

Lars Løkke overrakte guld

Før konkurrencen i hver disciplin går i gang, trækkes der en opgave med en beskrivelse af hvilke elementer der skal indgå i det færdige resultat - og det gik rigtig godt for Laura Lykke Jensen.

Hun vandt en flot førsteplads og fik overrakt sit trofæ af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Efterfølgende blev hun – sammen med mester, lærere og familie – inviteret ind på Københavns Rådhus, hvor hun under en højtidelig ceremoni fik overrakt sin guldmedalje af børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen. Efterfølgende fik selskabet serveret de berømte rådhuspandekager på fine, musselmalede tallerkner.

Publiceret 10 March 2018 08:00

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr