Der blev afholdt rejsegilde på SlotsArkadernes udvidelse onsdag formiddag. Foto: SlotsArkaderne

Der blev afholdt rejsegilde på SlotsArkadernes udvidelse onsdag formiddag. Foto: SlotsArkaderne

Godt på vej:

Rejsegilde på SlotsArkadernes udvidelse

“Igen er der tænkt kreativt og på en måde, så der både er plads til udvidelsen, men også til at området ikke bliver spoleret,” lød det fra borgmesteren ved onsdagens rejsegilde på SlotsArkadernes udvidelse

Af
Martin Warming

Martin Warming

Så er tagkonstruktionen på SlotsArkadernes udvidelse rejst, og murene står færdige.

Der blev derfor - som traditionen foreskriver det, når man er nået til det punkt i et byggeri - serveret pølser og kakaomælk, da der onsdag formiddag blev afholdt rejsegilde på udvidelsen. Udvidelsen af SlotsArkaderne skal efter planen være færdig senere på året, og når byggeriet er færdigt, vil SlotsArkadernes butiksareal være vokset med 2.400 kvadratmeter. Derudover kommer der 13 ungdomsboliger i den nye del af SlotsArkaderne.

Fik du læst: Hvem skal have Hillerød Kulturpris 2018

“Der er kraner overalt i Hillerød. Og der kommer endnu flere de kommende år. Der bliver bygget lejligheder midt i byen, hele Ullerød Nord bygges ud, vi har hospital og station på vej og siden også erhverv og boliger i Favrholm. Vi har hele Frederiksbro, det som de fleste af jer måske kender som den tidligere Møllebrogrund. Og meget mere. Der bliver investeret for 23 milliarder kroner i Hillerød i de kommende år. Det er virkelig mange penge. Det betyder også, at den by vi kender i dag, vil forandre sig. Mange flere vil flytte hertil,” sagde borgmester Kirsten Jensen (S) i sin tale til rejsegildet.

Integreret

SlotsArkaderne er tidligere blevet kåret til både Danmarks og Europas bedste center - blandt andet på grund af sin arkitektur, der får centret integreret i bybilledet. Det arkitektfirma, der tegnede det oprindelige SlotsArkaderne, der er fra 1992, har også tegnet den nye udvidelse.

“Igen er der tænkt kreativt og på en måde, så der både er plads til udvidelsen, men også til at området ikke bliver spoleret. Og det er dejligt at se. Dejligt at byudvikling godt kan passes sammen med hensyn til det eksisterende,” sagde borgmesteren.

Læs også: Borgmesteren: "SlotsArkaderne gør Hillerød til attraktiv handelsby"

Pia Lynggard, der er centermanager i SlotsArkaderne, var toastmaster ved rejsegildet, og hun glæder sig selvfølgelig til, at den nye bygning står færdig.

“Jeg refererer ofte til ICP's analyser om fremtidens vinderbyer i Danmark – Hillerød er en vinderby, og vi vil med dette projekt cementere, at det også gælder i fremtiden. Vi er i SlotsArkaderne en integreret del af bymidten og nyder at samarbejde med byens detailhandlere, erhvervsforeninger og ikke mindst en visionær og aktiv kommune,” lød det fra Pia Lyngaard.

Sådan kommer det færdige resultat til at se ud. Illustration: AK83

Sådan kommer det færdige resultat til at se ud. Illustration: AK83

Tak til naboer

Danica Pension, der ejer SlotsArkaderne, købte for et par år siden ejendommen på Slotsgade 25, der nu bliver en del af SlotsArkaderne. Ejendommen, hvor blandt andre Thiele og Tiger-butikken lå, er bevaringsværdig, og bygningen får derfor sin facade genetableret i nyklassicistisk stil. Baghuset - ud mod Danners Plads ved parkeringshuset på Markedsstræde- er derimod blevet revet ned for at gøre plads til en helt ny bygning, hvor der blandt andet bliver plads til en 2.000 kvadratmeter stor H&M-butik.

“Jeg vil personligt takke teamet i SlotsArkaderne – tak for jeres positive måde at tilgå alle opgaver, jeres indsats i en travl hverdag og jeres glæde og forventning til projektet i vores center. Tak skal også lyde til de tålmodige naboer og lejere, som igennem mange måneder har levet med og haft forståelse for, at det nogle gange skal være skidt, før det bliver godt. De næste måneder bliver om muligt endnu mere spændende, og vi glæder os til at bygningen også tager form – og så glæder vi os til at byde velkommen til en ny og stor H&M i to plan og til 13 nye lejere på taget i de hippe og moderne ungdomsboliger,” lød det fra Pia Lynggard ved rejsegildet.

SlotsArkaderne er tidligere blevet kåret til både Danmarks og Europas bedste center. Foto: SlotsArkaderne

SlotsArkaderne er tidligere blevet kåret til både Danmarks og Europas bedste center. Foto: SlotsArkaderne

Borgmester Kirsten Jensen var blandt talerne ved rejsegildet, og hun glædede sig blandt andet over, at den nye tilbygning passes så godt sammen med omgivelserne. Foto: SlotsArkaderne

Borgmester Kirsten Jensen var blandt talerne ved rejsegildet, og hun glædede sig blandt andet over, at den nye tilbygning passes så godt sammen med omgivelserne. Foto: SlotsArkaderne

Publiceret 07 March 2018 16:10

Tjener Boldt på besøg i Alsønderup

Foredrag Skuespiller Per Pallesen kommer på besøg i Kulsviergården i Alsønderup og holder foredrag om et langt liv i dansk revy og teater. Det er Lanbosenior Nordsjælland, der arrangerer foredraget i Kulsviergården, hvor alle er velkomne. hvor der også serveres kaffe og kage.

Lokale unge med i familiemusical

Per Pallesen er kendt for en lang række roller ikke mindst på revyscenen og i TV. Man behøver blot sige ”osse li’e på en studs” og ”Yes my boys”, så husker de fleste danskere Per Pallesen som Mathiesen i et forrygende samspil med Tommy Kenter.

Festskrift skildrer 50 år med Alsønderup Fester

Også i rollen i Matador som tjener på Jernbanerestauranten, Severin Boldt husker mange Per Pallesen. Desuden har han været instruktør i flere revyer og på teatret.

Det foregår torsdag 31. oktober kl. 13.30.

CV

Se billederne: Alsønderup festede trods halvskidt vejr