Ukendte gerningsmænd har i nattens mulm og mørke raseret Hillerød Frivilligcenter på Fredensvej. Foto: Hillerød Frivilligcenter

Ukendte gerningsmænd har i nattens mulm og mørke raseret Hillerød Frivilligcenter på Fredensvej. Foto: Hillerød Frivilligcenter

Frivilligcentret raseret af tyve: "Hvordan kan man være det bekendt?"

Hillerød Frivilligcenter er blevet endevendt og raseret i løbet af natten

Af
Martin Warming

Hillerød Frivilligcenter, der ligger bag biblioteket på Fredensvej, er blevet raseret af indbrudstyve i nattens mulm og mørke.

Indbruddet fandt sted natten til torsdag, hvor indtil videre ukendte gerningsmænd har brækket et vindue op for at skaffe sig adgang til frivilligcentret, fortæller Anette Nielsen, der er leder af centret.

Se flere billeder nederst i artiklen...

"En eller flere hensynsløse personer er i løbet af natten brudt ind i frivilligcentret og har systematisk endevendt og raseret hele huset," fortæller hun til Hillerød Posten.

Tyvene er blandt andet stukket af med bærbare computere og en projektor. Men de har altså også gennemrodet store dele af huset, smadret et vindue og brækket en masse døre op.

"Det er da smadder irriterende. Vi har ikke så meget i forvejen, og det, vi har, passer vi på, og så er det selvfølgelig ikke særlig rart, når der er nogle, der ikke kan finde ud af at lade andres ting være i fred. Jeg forstår ikke, at der er nogen, der kan være det bekendt. Heldigvis er det kun gået ud over ting og interiør, men vi føler os krænkede og frustrerede. Ikke kun på vores vegne men også på vegne af de foreninger og grupper, der har fået gennemrodet deres skabe og materialer," siger Anette Nielsen.

Tilbage på sporet

Indbruddet, der er blevet begået i tidsrummet fra onsdag aften klokken 21, hvor Anette Nielsen som den sidste forlod huset, til torsdag morgen, er selvfølgelig blevet anmeldt til politiet.

"Vi har fået lov til at gå i gang med at rydde op, så vi kan få sat skik på vores frivilligcenter igen og komme videre med alt det, der er vigtigt. Tak til Nordsjællands Politi og Hillerød Kommune for lynhurtig udrykning og hjælp - og ikke mindst en kæmpe tak til vores egne gode folk for det hurtige arbejde med at få genetableret midlertidige arbejdspladser og få os på sporet igen," skriver frivilligcentret på sin Facebook-side.

Publiceret 14 November 2019 15:29