Arkivfoto

Arkivfoto

Bøder: Avler undlod at mærke sit kvæg

Kvægavler idømt bøder for manglende mærkning af sit kvæg

Af
Mette Dolmer Thygesen

dyr En 50-årig kvægavler fra Hillerød Kommune blev forleden ved Retten i Hillerød idømt en bøde på 14.000 kroner.

Manden var tiltalt for, at han ikke havde udtaget blodprøver fra sin besætning til undersøgelse for antistoffer mod Salmonelle Dublin, selvom han var forpligtiget til det. Besætningen var i maj 2017 klassificeret som niveau 2-besætning, og skulle dermed have udtaget blodprøver, indtil de blev klassificeret som niveau 1-besætning, hvilket blev konstateret under Veterinærstyrelsens opfølgende kontrolbesøg i februar 2018.

Manden var desuden tiltalt for at have undladt at mærke kvæg senest 20 dage efter fødslen samt at undlade at sikre, at kvæg og hændelser vedrørende kvæget blev registreret. Kalve, der var født i foråret 2018, var dermed ikke – ved et kontrolbesøg i oktober 2018 – registreret.

I januar konstaterede styrelsen desuden, at syv dyr havde tabt øremærker, og at otte dyr aldrig var blevet øremærket.

Manden mødte ikke op i retten, selvom han ifølge dombogen var lovligt indkaldt, og han blev dømt for begge overtrædelser.

Manden skal - udover at betale bøden på 14.000 kroner - betale tvangsbøder på 2.500 kroner om måneden, indtil blodprøvetagningen af foretaget og indsendt til Fødevarestyrelsen, og indtil kvæget er registreret i CHR-registret, står der i dombogen.

Han skal desuden betale sagens omkostninger.

Publiceret 14 November 2019 06:00