En 20-årig mand truede en far og hans søn til at give ham penge ved flere forskellige lejligheder. Arkivfoto

En 20-årig mand truede en far og hans søn til at give ham penge ved flere forskellige lejligheder. Arkivfoto BortN66 - stock.adobe.com

Afpresning: 20-årig truede far og søn med kniv

20-årig mand med en lang række domme bag sig blev dømt i Retten i Hillerød for at have truet sig til 45.000 kroner

Af
Mette Dolmer Thygesen

dømt En 20-årig mand truede to andre mænd, en far og en hans søn, i hillerødområdet med en kniv tre gange i oktober sidste år, så de udleverede i alt 45.000 kroner til den 20-årige.

Det blev han forleden, 17. oktober, idømt fem måneders fængsel for i Retten i Hillerød.

Manden er tidligere dømt for både grov vold, vidnetrusler, besiddelse af kniv, røveri med mere. Han har flere gange været i fængsel og afsone sine domme og blev senest løsladt i februar sidste år.

Nægtede sig skyldig

Ifølge dombogen i retten nægtede manden sig skyldig i anklagerne. Men retten fandt, at han havde afpresset de to andre mænd med trusler om vold, da flere vidner kom med forklaringer i retten, og desuden var der dokumenterede overførsler med mobile pay og foto af penge, der blev lagt i mandens postkasse.

Manden tilstod at være i besiddelse af en joint, som blev konfiskeret af politiet, og at han havde en steakkniv på sig uden anerkendelsesværdig formål, står der i dombogen.

Frikendt for skud

Manden blev dog frikendt for to anklagepunkter. Det ene var, at han var i besiddelse af omkring otte gram kokain fordelt på 10 salgsposer, da han blev anholdt bag Menu på Fredskovhellet i Hillerød. Men han blev frikendt for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, da anklagemyndigheden ikke kunne fremvise en retskemisk undersøgelse af det beslagte pulver.

Manden var desuden anklaget for at have affyret seks skud eller løsskud på en knallert for at true to andre mænd på en sti ved Sophiehaven i Hillerød 18. august 2018. Dette blev manden frikendt for, blandt andet på grund af manglende DNA-beviser på et par handsker og en elefanthue. Der blev heller ikke fundet krudtpartikler på mandens jakke.

Manden skal altså afsone fem måneders fængsel, og han skal desuden betale bøder på i alt 45.000 kroner til de to mænd, han truede med kniv.

Publiceret 12 November 2019 06:00