Nordsjællands Politi fik 62 anmeldelser om indbrud alene i forrige weekend. Modelfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Nordsjællands Politi fik 62 anmeldelser om indbrud alene i forrige weekend. Modelfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Indbrudsbølge fortsætter: 62 indbrud - to tyve udvist af Danmark

Sæsonen for indbrud er i den grad skudt i gang i Nordsjælland. Men ikke alle tyve slipper godt fra deres foretagende

Af
Jeppe Helkov

Op til efterårsferien blev Nordsjælland ramt af en regulær indbrudsbølge. Her blev der registreret 47 indbrud- og indbrudsforsøg. I sidste weekend var tyve så på overarbejde igen.

Alene i Nordsjælland indløb der hele 62 anmeldelser om indbrud. Men for to tyve fik indbrudsforsøgene store konsekvenser. De fik en straksdom og blev udvist med et efterfølgende indrejseforbud i Danmark i seks år.

Nordsjællands Politi fortæller, at det var en opmærksom nabo, der spottede de to mænd.

"Vi kom på sporet af de to indbrudstyve, fordi en borger ringede ind og anmeldte et mistænkeligt køretøj, og vi fik blandt andet et registreringsnummer, vi kunne holde øje med. Eminent arbejde af anmelderen," skriver Nordsjællands Politi.

Indbrudssæson i gang

De fortæller også, at de mange indbrud er et tegn på at 'sæsonen for indbrud' for alvor er gået i gang.

"I vinterhalvåret sker der generelt flere indbrud, og det skyldes, at der er adskillige mørke timer, hvor indbrudstyvene let kan gemme sig, ligesom de hurtigt kan afkode, hvor de vil begå deres ugerninger," skriver Nordsjællands Politi og gentager et råd, der kan være med til at holde tyvene på afstand.

"For at mindske risikoen for at blive opdaget på fersk gerning går indbrudstyvene nemlig primært efter boliger, hvor der ikke er nogen hjemme, og der skal ikke en atomfysiker eller en vagtchef i politiet til at regne ud, at en mørklagt bolig en dunkel efterårsaften formentlig står mennesketom. Derfor bør lyset være tændt efter klokken 15."

Ring 1-1-4

Hvis du ser noget mistænkeligt, som for eksempel et køretøj med nogle suspekte typer i, der kigger lidt for nysgerrigt på tomme boliger, så hører Nordsjællands Politi gerne fra dig på telefon 114.

Publiceret 24 October 2019 09:00