Ansat i ATP i Hillerød snød for 890.000 kroner, som hendes veninder og familie fik overført. Arkivfoto

Ansat i ATP i Hillerød snød for 890.000 kroner, som hendes veninder og familie fik overført. Arkivfoto

Ansat i ATP snød med boligstøtte for næsten en million kroner

Kvinde fuskede med oplysningerne, så hendes veninder, mand og svigerfar fik penge udbetalt

Af
Mette Dolmer Thygesen

Det var en ren tilståelsessag, da en tidligere ansat hos ATP i Hillerød forleden var for Retten i Hillerød, tiltalt for at have fusket med boligstøtte for i alt 890.054 kroner hen over fem år.

Den kvindelige ansatte, som i dag er 36 år gammel, var kunderådgiver og sagsbehandler i ATP, hvor hun udbetalte boligstøtte til de borgere, der var berettiget til det. Hun havde dermed adgang til EDB-systemerne, hvor hun kunne ændre, slette eller tilføje oplysninger. Det udnyttede hun til at overføre penge til både to veninder, til sin mand og til sin svigerfar, står der i dombogen.

I alt overførte hun hen over de cirka fem et halvt år altså i alt næsten 900.000 kroner uberettiget til sine venner og sin familie. Nogle af pengene beholdt de andre, mens de delte andre af beløbene imellem sig.

Ukorrekte oplysninger

Hun indtastede forskellige oplysninger i systemet som navn, adresse, husleje, kvadratmeter per lejlighed med videre, og hun indtastede også for eksempel ’bevægelseshæmmet’, selvom det ikke var korrekt, for så betød det, at man var berettiget til højere boligstøtte, forklarede hun i retten ifølge domsbogen.

Da hun blev opdaget i sit snyd, blev hun kaldt til en samtale hos arbejdsgiveren.

Ifølge dombogen fortalte hun i retten, at hun har tænkt meget over, hvorfor hun gjorde det. Hun var i en meget vanskelig økonomisk situation, forklarede hun, med gæld og dobbelte huslejer for en lejlighed, de ikke kunne komme af med.

Kvinden er ikke tidligere straffet og har to yngre børn. Hun er nu fastansat i et andet fuldtidsjob.

Et års betinget fængsel

Kvinden erkendte sig skyldig i tiltalen og anerkender, at hun skylder de 890.000 kroner til ATP. Hun blev idømt et års betinget fængsel og skal udføre 200 timers samfundstjeneste. Hun skal være under tilsyn af Kriminalforsorgen i to år.

Retten lagde vægt på, at hun ikke tidligere er straffet og ”hendes gode og velordnede personlige og sociale forhold,” står der i dommen.

Kvinden skal desuden betale sagens omkostninger.

Publiceret 22 October 2019 06:00