Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Overfaldt mand på bodega og stjal hans mobiltelefon

24-årig dømt for at tage fat om halsen på en anden mand på værtshus

Af
Mette Dolmer Thygesen

vold En 24-årig mand er dømt for et voldeligt overfald på værtshuset Jernstangen i Hillerød i august 2018.

Manden blev dømt i Retten i Hillerød for at tage fat om halsen på en anden mand og rive ham bagover, så han væltede ned på gulvet. Bagefter råbte den 24-årige, at han ville slå manden ihjel – og at manden skulle komme med udenfor – på en truende måde.

Manden forklarede ifølge domsbogen i retten, at han deltog i noget tumult på Jernstangen. Han henvendte sig til den anden manden og skubbede ham øverst på brystet, så han faldt. Han nægtede altså at have taget halsgreb på ham.

Videoovervågning

Men retten forholdt sig til den videoovervågning, der var fra stedet, og fra vidners forklaringer, og retten fandt det bevist, at den 24-årige tog fat om halsen på den anden mand.

Ifølge videoovervågningen talte de to sammen ved et bord bagefter, og manden, der blev overfaldt, forklarede i retten, at han var bange og rystet. Under den samtale stjal den 24-årige den anden mands mobiltelefon. Det fandt retten bevist, blandt andet fordi videoovervågningen viser, at den 24-årige fratager den anden manden en mindre sort genstand.

En kvinde, der også var til stede, forklarede i retten, at den 24-årige og hans kammerat forsøgte at få manden med udenfor, men at han ikke ville gå med, fordi han var bange for at få tæsk. Hun oplevede situationen som truende.

Tidligere straffet

Retten lagde vægt på, at overfaldet bar præg af at vær planlagt, og at manden er tidligere straffet for tyveri. Til gengæld lagde retten i formildende retning vægt på, at den 24-årige har gode personlige forhold, og at manden ikke kom noget alvorligt til ved overfaldet.

Den 24-årige blev dømt til betinget fængsel i 40 dage. Han skal desuden udføre samfundstjeneste i 60 timer og være under tilsyn af Kriminalforsorgen i et år og betale sagens omkostninger.

Publiceret 19 October 2019 09:00