Mens kvinden var til undersøgelse på hospitalet i Hillerød, stak hun af. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Mens kvinden var til undersøgelse på hospitalet i Hillerød, stak hun af. Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Vagten var på toilettet: Mor til fire stak af fra fængslet

Kvinde så sit snit til at stikke af ned til sine børn, der var i Holland

Af
Jens Berg Thomsen

dom En i dag 41-årig kvinde fik forleden dom i Retten i Hillerød, efter hun stak af fra et fængselsophold. Flugten skete, mens kvinden var til behandling på Nordsjællands Hospital i Hillerød, kan man læse i dommen.

Savnede børnene

Kvinden havde erkendt sig skyldig på forhånd og havde bedt om mild straf gennem sin forsvarer. Flugten skete den 15. oktober i 2017. Kvinden, der var indsat i Horserød Statsfængsel, havde i løbet af dagen haft besøg af sine børn til en familiedag i fængslet, men hun havde fået det dårligt, forklarede hun i retten. Derfor var hun blevet kørt på hospitalet til nogle prøver. Børnene, heriblandt en baby på tre måneder, havde givet hende savn, og hendes børns far og børnene boede alle i Holland, fordi faren har indrejseforbud i Danmark.

På hospitalet havde kvinden været sammen med en vagt det meste af tiden, men da han gik på toilettet, havde kvinden set sit snit til at flygte.

I Holland

Ifølge dommen forklarede kvinden, at hun var taget ned til sine børn i Holland, og dernede var babyen undervejs blevet indlagt på hospitalet i 14 dage. Faren til børnene krævede, at kvinden blev dernede, så det var hun blevet. Den 11. juni 2018 havde hun dog meldt sig selv i Danmark.

Kriminalforsorgen vurderede ikke kvinden egnet til at udføre samfundstjeneste, står der i dommen.

Retten lagde vægt på de personlige forhold og idømte kvinden 30 dages betinget fængsel.

Publiceret 01 September 2019 08:00