Episode, der førte til dom til 75-årig mand, udspillede sig her i ATP-huset i Hillerød. Arkivfoto

Episode, der førte til dom til 75-årig mand, udspillede sig her i ATP-huset i Hillerød. Arkivfoto

75-årig mand dømt for at slå ud mod ATP-medarbejder

Mand strakte armene ud som om, han ville tage kvælertag

Af
Jens Berg Thomsen

En diskussion om offentlige ydelser udviklede sig tilbage i maj måned 2018 til, at en 75-årig mand forleden fik en dom i Retten i Hillerød for at have slået ud efter en ATP-medarbejder.

Manden havde ifølge dommen indfundet sig i ATP-huset den 9. maj 2018 og havde bedt om at tale med en sagsbehandler, som han havde ringet op. Medarbejderen ønskede dog ikke at komme ned til manden, der stod i receptionen, mens han talte i telefon. Det havde fået manden til at sige "er du bange for, at jeg skal brække halsen på dig?", står der i dommen. Derfor var manden tiltalt for at have truet medarbejderen.

Slog ud efter hende

Derudover var manden også tiltalt for at have gået frem mod en anden ATP-medarbejder med fremstrakte hænder, som om han ville tage kvælertag på hende. Han havde også slået ud efter kvinden uden at have ramt.

Den 75-årige havde på forhånd nægtet sig skyldig i tiltalerne. Manden blev frikendt for truslen over telefonen, står der i dommen. Retten vurderede, at sætningen var faldet med "en vis ironi", og at han ikke havde haft forsæt til rent faktisk at gøre alvor af truslen.

Til gengæld fik manden dom for at have strakt hænderne frem og at have slået ud efter medarbejderen. Retten fandt, at forklaringerne fra vidnerne til episoden beviste, at manden havde gjort, som der stod i tiltalen.

Dommen lød på 20 dages betinget fængsel med et års prøvetid, står der i dommen.

Publiceret 18 August 2019 09:00