Politiets efterforskning i drabssagen fra Aspevej i Tisvildeleje har taget en ny drejning. Ifølge Berlingske er motivet muligvis, at den sigtede 54-årige mand var vred på den 58-årige læge, som blev overfaldet så voldsomt, at hun døde af det. Foto: Bjørn Nielsen, Byrd

Politiets efterforskning i drabssagen fra Aspevej i Tisvildeleje har taget en ny drejning. Ifølge Berlingske er motivet muligvis, at den sigtede 54-årige mand var vred på den 58-årige læge, som blev overfaldet så voldsomt, at hun døde af det. Foto: Bjørn Nielsen, Byrd

Måske hævn bag drabet i Tisvildeleje: 54-årig sigtet var patient på hospitalet i Hillerød

Den dræbte læge var muligvis nøje udvalgt af den sigtede 54-årige mand

Drabet på lægen Charlotte Asperud i Tisvildeleje i april er hidtil blevet beskrevet af politiet som et hjemmerøveri. Ifølge sigtelsen mod en 54-årig mand, som er varetægtsfængslet i sagen, har manden forsøgt sig med et hjemmerøveri.

Men noget tyder på, at manden er gået målrettet efter kvinden, skriver Berlingske.

Ifølge avisens oplysninger efterforsker politiet nu sagen med den teori, at den 58-årige Charlotte Asperud var udvalgt af den mistænkte, og at manden ikke kom for at berøve hende. Han kom, fordi han var vred.

Lægejournal fundet

Flere kilder bekræfter over for Berlingske, at politiet på den sigtede mands bopæl har fundet en udskrift af en lægejournal fra Hillerød Hospital, hvor Charlotte Asperuds navn fremgår. I journalen optræder flere navne på læger - nogle med fuldt navn, andre blot med initialer - men Charlotte Asperuds navn er iøjnefaldende, fordi hun har indført et længere notat i journalen. En journal, som altså omhandler den nu sigtede 54-årige mand.

Journalen stammer ifølge Berlingskes oplysninger fra februar 2014, da den sigtede blev bragt ind på akutafdelingen på Hillerød Hospital efter en trafikulykke. Den tilskadekomne mand var meget ophidset og vred, påvirket af alkohol eller narkotika eller muligvis begge dele. Han virkede, siger en kilde med kendskab til hændelsen, psykotisk i situationen.

Han råbte og slog ud efter det behandlende personale. Personalet mistænkte langt hen i forløbet, at manden havde pådraget sig en ryg- eller nakkelæsion, og de ville lægge en halskrave på ham som stabilisering.

Til sidst var lægerne nødt til under tvang at give ham et beroligende middel, ligesom en psykiater blev tilkaldt. Ifølge flere kilder endte den nu sigtede mands ulykke med en indlæggelse i psykiatrisk regi.

Ifølge Berlingskes oplysninger er en række ledende personer på Hillerød Hospital informeret om, at politiet nu efterforsker drabet som den sigtedes mulige hævn eller utilfredshed med forløbet på hospitalet i 2014.

Der er dog ingen af Berlingskes kilder, der kan forklare, hvorfor Charlotte Asperud skulle være mål for den sigtedes vrede. Hun beskrives som dygtig og særdeles erfaren inden for sit felt og i øvrigt som en af mange ansatte, der deltog på traumeholdet den pågældende dag.

Social deroute

En af politiets teorier er, siger en kilde med kendskab til sagen til avisen, at den nu sigtede har været gennem en større personlig og social deroute gennem de senere år. Han anser muligvis selv episoden i 2014 som en hændelse, der yderligere accelererede den deroute, og ledte - selv fem år senere - efter en syndebuk.

Berlingske har forelagt Nordsjællands Politi de nye oplysninger, men efterforskerne ønsker hverken at be- eller afkræfte informationerne.

Overfaldet på lægen skete natten til den 30. april, da en mand brød ind på kvindens bopæl på Aspevej i Tisvildeleje. Politiet blev alarmeret af pårørende til kvinden, og da politiet nåede frem, fandt de kvinden, som var ilde tilredt. Hun var blevet slået 19-20 gange med et koben og blev fløjet i helikopter til Rigshospitalet, hvor hun døde senere samme dag.

CJ

Publiceret 01 July 2019 12:18