Nordsjællands Politi bliver ved med at foretage fartkontrol på Hillerødmotorvejens forlængelse, siger de. Foto: Nordsjællands Politi

Nordsjællands Politi bliver ved med at foretage fartkontrol på Hillerødmotorvejens forlængelse, siger de. Foto: Nordsjællands Politi

Politiet snuppede over 300 fartsyndere: "Vi bliver altså lidt trætte"

239 bilister kørte for stærkt i mandags på Hillerødmotorvejens Forlængelse - en var helt oppe på 147 km/t. Også fredag morgen blev 90 fartsyndere snuppet

Af
Mette Dolmer Thygesen

trafik Rigtig mange bilister kan tilsyneladende ikke aflæse skiltene om, at man højst må køre 90 kilometer i timen på Hillerødmotorvejens Forlængelse. I hvert fald har politiet i denne uge fotograferet flere end 300 bilister, som trykkede for hårdt på speederen på motortrafikvejen her i Hillerød Kommune.

Vi bliver alligevel noget knotne over den slags egoistiske kørsel

I mandags, 24. juni, holdt politiets fartmåler i omkring fem timer på motorvejsforlængelse her i Hillerød og fotograferede hele 239 bilister, som kørte for hurtigt i sydgående retning.

En bilist havde særligt travlt med at komme frem. Vedkommende fik nemlig målt sin hastighed til 147 kilometer i timen, hvilket svarer til en hastighedsoverskridelse på 63 procent. Bilisten springer derfor klip i kørekortet over og rykker direkte til en betinget frakendelse af kørekortet. Derudover følger der også en bøde med på 3.500 kroner, oplyser politiet.

"147 km/t på en 90 km/t-strækning med mange ulykker - vi bliver altså lidt trætte," skriver politiet i et Facebook-opslag og fortsætter:

"Selvom det i det mindste ikke endte med et færdselsuheld denne gang, bliver vi alligevel noget knotne over den slags egoistiske kørsel".

Vil stå der igen og igen

Under målingen mandag passerede 4.631 biler politiets udstyr, og ud af den mængde kørte 4.392 inden for den tilladte hastighed. Det vil sige, at cirka 95 procent af bilisterne kunne finde ud af at overholde den tilladte hastighed.

"Men hvad nytter det, hvis en enkelt bilist brager igennem med 147 km/t og er involveret i et færdselsuheld?," spørger politiet i opslaget, hvor de understreger, at de er særligt opmærksomme på strækningen, fordi den er svært belastet af uheld:

Vi kommer derfor til at stå på strækningen igen og igen og igen, indtil en endnu større mængde bilister kan finde ud af at holde nålen på speedometeret på det rette sted

"De mange uheld er en af årsagerne til, at vi ofte er ude og foretage fartmålinger netop dér, hvilket faste pendlere nok kan nikke genkendende til. Vi kommer derfor til at stå på strækningen igen og igen og igen, indtil en endnu større mængde bilister kan finde ud af at holde nålen på speedometeret på det rette sted," skriver politiet.

90 kørte for hurtigt

Også fredag morgen, 28. juni, var politiets fartvogn ude samme sted og holde øje med bilisternes fart. Efter bare halvanden time var 90 trafikanter blevet fotograferet, fordi de kørte for stærkt. Heraf fik to bilister et klip i kørekortet, oplyser politiet.

Publiceret 29 June 2019 11:00