En 57-årig kvinde er sigtet og varetægtsfængslet for branden på psykiatrisk hospital i Hillerød tirsdag. Foto: Jens Berg Thomsen

En 57-årig kvinde er sigtet og varetægtsfængslet for branden på psykiatrisk hospital i Hillerød tirsdag. Foto: Jens Berg Thomsen

57-årig kvinde varetægtsfængslet efter brand på psykiatrisk hospital

Af
Martin Warming

En 57-årig kvinde er blevet varetægtsfængslet i 14 dage efter branden på psykiatrisk hospital på Dyrehavevej i Hillerød tirsdag.

Politiet mener, at det var den 57-årige kvinde, der satte ild til noget sengetøj på et værelse på hospitalet.

Det lykkedes brandvæsenet at begrænse branden til det værelse, hvor den opstod, men der er 10 eller 12 værelser, der er røgskadet, fortæller Morten Pontoppidan, der er indsatsleder hos Frederiksborg Brand & Redning, til Hillerød Posten.

Kvinden blev varetægtsfængslet in absentia, hvilket betyder, at hun ikke selv var til stede under grundlovsforhøret. Det skyldes hendes nuværende psykiske tilstand, fortæller politiets anklager Michael Qvist til Hillerød Posten.

Det vides derfor heller ikke, hvordan hun forholder sig til sigtelsen om forsætlig brandstiftelse.

Kvinden skal genfremstilles i grundlovsforhør, når lægerne vurderer, at hun er i stand til det.

Der var heldigvis ingen personer, der kom til skade i forbindelse med branden, men fire personer - to patienter og to medarbejdere - må køres på skadestuen til observation for røgforgiftning.

Den 57-årige kvinde blev anholdt umiddelbart efter branden og fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød onsdag klokken 14.

Publiceret 19 June 2019 17:00