Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Vagt truet på livet: Jeg slår dig og din familie ihjel

En tændt cigaret i Slotsarkaderne udviklede sig, da mand ikke ville slukke

Af
Jens Berg Thomsen

"Jeg slår dig og din familie ihjel". Sådan fik en i dag 56-årig mand forleden en dom i Retten i Hillerød for at have sagt til en centervagt i Slotsarkaderne. Han nægtede sig på forhånd skyldig i tiltalen mod ham, der gik på trusler.

Den 56-årige forklarede, at han godt huskede en diskussion med centervagten, og at han havde "svinet" vagten til, men han afviste at have truet. Den tændte cigaret huskede han også. Vagten havde, forklarede den 56-årige, gået efter ham, selvom han blev bedt om at gå. Det fik den 56-årige til at flygte ind på et værtshus lige i nærheden. Her var manden blevet inde, mens vagten stod udenfor, for han havde ikke turdet gå ud. Det hele var endt med, at politiet havde hentet manden ud af værtshuset.

I retten sagde den 56-årige, at han godt kan støde mennesker verbalt, når han har fået noget at drikke. Hvad han præcist sagde til vagten, ville han ikke, men han afviste at have truet, står der i dommen.

Var blevet bedt 10-12 gange om at stoppe

Vagten selv forklarede, at han var blevet ringet op af en butik på dagen, hvor personalet i en af centrets butikker havde bedt manden 10-12 gange om at lade være med at ryge. Hvis man ryger i Slotsarkaderne, risikerer man at få brandalarmen til at gå af, forklarede vagten.

Vagten sagde, at den 56-årige havde stillet sig i bokserstilling, da vagten bad ham om at lade være med at ryge. Han havde svinget med armene, og vagten var ikke sikker på, at han ikke havde en kniv. Da vagten sagde, at han ville ringe til politiet, truede den 56-årige med at slå ham ihjel. Lidt efter blev vagtens familie også blandet ind i det.

Inden manden gik ind på værtshuset havde han også sagt, at han kendte nogle rockere, og at de ville finde ud af, hvor manden og hans familie boede og slå dem ihjel.

Retten fandt det bevist, at truslerne var faldet på den måde, der stod i tiltalen. Straffen lød på 20 dages betinget fængsel med en prøve på et år og en regning for sagens omkostninger.

Publiceret 16 June 2019 08:00