Retten mente ikke, at en 53-årig mand ville slå kvinde ihjel, da han angreb hende med en økse på Orion i Hillerød - men fandt ham skyldig i grov vold. Arkivfoto

Retten mente ikke, at en 53-årig mand ville slå kvinde ihjel, da han angreb hende med en økse på Orion i Hillerød - men fandt ham skyldig i grov vold. Arkivfoto blackday - stock.adobe.com

To års fængsel: Angreb kvinde med økse i panden

53-årig mand ankede ikke dom på to års fængsel for at have overfaldet kvinde med en økse i hendes lejlighed på bostedet Orion på Københavnsvej

retten En 53-årig mand blev forleden i Retten i Hillerød dømt til to års fængsel for grov vold med en økse mod en 48-årig kvinde.

Overfaldet skete i september sidste år på botilbuddet Orion for psykisk syge på Københavnsvej i Hillerød, hvor både manden og kvinden boede.

Forsøg på manddrab

Den 53-årige mand var tiltalt for at have forsøgt at dræbe den 48-årige kvinde ved mindst seks gange at hugge ud efter hendes hoved og overkrop med en økse, hvorved han ramte hende med øksen en gang i panden, en gang i nakken og to-tre gange på højre arm. Episoden foregik i kvindens lejlighed. Forud for episoden havde der gennem en længere periode været en konflikt mellem manden og kvinden, oplyser retten.

Tiltalen var derfor forsøg på manddrab, hvilket manden nægtede sig skyldig i. Han erkendte dog at have udøvet grov vold mod kvinden.

Grov vold

Retten fandt det bevist, at den 53-årige mand havde slået den 48-årige kvinde tre gange med øksen i panden, på armen og i nakken. Men retten fandt det til gengæld ikke bevist, at den 53-årige mand havde haft forsæt til, at den 48-årige kvinde skulle dø, idet retten bl.a. lagde vægt på, at der ikke var tale om hårde økseslag og på, at det var usikkert, om øksen havde ramt med den skarpe eller flade ende af øksen.

På den baggrund nåede retten frem til, at den 53-årige mand alene var skyldig i grov vold.

Straffen blev fastsat til fængsel i to år. Retten lagde vægt på, at overfaldet var groft, at manden selv havde henvendt sig ved kvindens bopæl, og at han havde brugt en økse.

En nævning uenig

Sagen var en nævningesag. Dommere og nævninge var uenige om dommens resultat, idet en enkelt nævning fandt det bevist, at tiltalte var skyldig i forsøg på manddrab. Alle dommere og nævninge var dog enige om, at manden skulle to år i fængsel.

Manden valgte ikke at anke dommen, beretter retten.

Dommen blev afsagt af Retten i Hillerød 3. april.

Mdt

Publiceret 17 April 2019 07:00