Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Helikopter over Slotssøen: Frygtede at ung mand var gået gennem isen

Politi og redningstjeneste eftersøgte torsdag eftermiddag en ung mand, som måske var gået gennem isen på Frederiksborg Slotssø

OPDATERET En mand er måske gået gennem isen på Slotssøen i Hillerød, skriver Ekstra Bladet.

Både politi, ambulance og redningstjenesten er sendt i aktion, oplyser vagtchefen for Nordsjællands Politi David Buch til Ekstra Bladet.

Det var klokken 15.53, at politiet modtog en anmeldelse om, at en mand havde befundet sig på isen, men efterfølgende var forsvundet. Det vides ikke, om manden rent faktisk er gået igennem isen, skriver Ekstra Bladet:

"Vi har fået en anmeldelse om, at personen pludseligt er væk. Vi frygter, han kan være gået igennem isen. Vi er på vej derud med ambulance, brandvæsen og dykkere for at se, at der er nogle huller derude. Vi har også en helikopter i aktion," siger David Buch til Ekstra Bladet.

Politiet har den seneste tid modtaget flere henvendelser om, at folk har gået på isen på Slotssøen, selvom den ikke er sikker at gå på.

OPDATERING KLOKKEN 16.53:

Nordsjællands Politi har nu afsluttet eftersøgningen med denne besked på Twitter:

"I forbindelse med anmeldelse om ung mand, der muligvis var faldet igennem isen på Slotsøen i Hillerød, er isen nu afsøgt med redningsberedskab, politi og helikopter. Der er ingen indikationer på, at nogen skulle være faldet igennem, hvorfor aktionen indstilles".

Farligt

Så sent som et par timer inden denne eftersøgning, lagde Hillerød Kommune et opslag på deres Facebook-side om, at isen er usikker:

"Selvom det kan se fristende ud at afprøve isen på Slotssøen eller andre af Hillerøds søer, så er isen er ikke sikker, og det er farligt at bevæge sig ud på den. Vi sætter skilte op, hvis isen bliver tyk nok til at gå eller skøjte på den," skrev kommunen omkring klokken 15 på Facebook-siden.

Mdt

Publiceret 31 January 2019 16:43