Dommen blev afsagt ved Retten i Hillerød 3. juli.

En 37-årig mand blev forleden i Retten i Hillerød kendt skyldig for et indbrud på Tamsborgvej. Arkivfoto

Mand gik fra skadestuen til indbrud: Spredte blod i hele huset

37-årig mand dømt til 40 dages fængsel for indbrud i Hillerød

Af
Mette Dolmer Thygesen

DØMT En 37-årig mand blev forleden i Retten i Hillerød dømt for et indbrud på Tamsborgvej. Manden havde spist nogle piller den dag i april 2018, hvor han var blevet kørt til skadestuen af politiet, forklarede han i retten ifølge dombogen. Han husker i dag kun glimt fra dagen, hvor han ”gik op og ned ad gaden,” forklarede manden, som nægtede sig skyldig i indbruddet.

Han husker dog, at han kastede en potteplante mod et vindue i huset, hvor der var indbrud, og at han blødte fra sin hånd.

Alt gennemrodet

Den kvindelige beboer i huset forklarede i retten, at hun var blevet af sin nabo, fordi en rude var smadret, og der var blod overalt. Da hun vendte hjem til sit hus, var alt gennemrodet og lå hulter til bulter, forklarede hun ifølge dombogen.

Der var ting stablet op i gangen, så hun var bange for, tyven ville komme tilbage senere. Blandt andet var en computer, en Ipad og nogle smykker pakket ned i en rygsæk. To store sportstasker og en lille kuffert blev taget ved indbruddet, og de er ikke senere dukket op, fortalte beboeren.

Gjort rent for 48.000 kroner

Da hele huset skulle rengøres for blod, har forsikringsselskabet sat erstatningen for skadeservice til 48.345 kroner, mens der blev stjålet og ødelagt ting for i alt 60.377 kroner. DNA fra blodet i huset på Tamsborgvej passede til mandens.

Manden blev 11. december indskrevet i behandling for misbrug, og ifølge domsbogen har han været misbruger af amfetamin og hash, siden han var 11 år gammel. 8. januar var han stadig i behandling og stoffri, står der i dombogen.

Samfundstjeneste

Den 37-årige mand fik en betinget dom på 40 dages fængsel, og han skal udføre samfundstjeneste i 60 timer. Retten lagde vægt på, at han ikke tidligere er dømt for lignende kriminalitet, og at han, siden anholdelsen, har formået at forbedre sine personlige forhold.

Manden fik konfiskeret 4.674 kroner, som han havde på sig ved anholdelsen. Derudover skal han betale sagens omkostninger, og han skal betale 108.722 kroner til forsikringsselskabet.

Publiceret 27 January 2019 09:00