356 bilister blev noteret for at køre for stærkt, da politiet gennemførte fartkontroller ved skolerne i Nordsjælland for nylig. Arkivfoto

356 bilister blev noteret for at køre for stærkt, da politiet gennemførte fartkontroller ved skolerne i Nordsjælland for nylig. Arkivfoto

Politikommissær: "Jeg er noget overrasket over, at så mange kører for stærkt ved skolerne"

Alt for mange bilister kører stadig for stærkt ved skolerne

En indsats for at skabe trygge og sikre veje ved skolerne i Nordsjælland har resulteret i, at 356 bilister har fået en seddel med hjem – ikke fra skolen, men fra den betjent, som de mødte ved sidste uges færdselskontrol ved skolerne i Nordsjælland.

De 356 bilister blev alle noteret for at køre for stærkt, fire af dem kan imødese en betinget frakendelse af kørekortet, mens 27 fik et klip, oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

"Jeg er noget overrasket over, at så mange kører for stærkt ved skolerne, hvor det især er bløde trafikanter, der færdes, og flere er nye eller uerfarne i trafikken," siger politikommissær Nick Gall, der er leder af Operativ færdselssektion i Nordsjællands Politi, i pressemeddelelsen.

Bekymrende

Han peger på, at det er særligt bekymrende, da Nordsjællands Politikreds har flere dræbte og alvorligt tilskadekomne cyklister og fodgængere end gennemsnittet for de øvrige politikredse.

Ved færdselsindsatsen blev der tillige skrevet ti sager om manglende sikkerhedssele eller sikkerhedsudstyr til børn, fire sager om manglende brug af sikkerhedssele hos bilens fører samt 15 sager om forkert eller manglende lygteføring på cykler.

"Jeg vil gerne opfordre forældrene til at hjælpe deres børn med at huske, at de skal have lys på deres cykler. Og så vil jeg opfordre de bilister, som har tendens til at have lidt for travlt om morgenen, til at sætte hastigheden ned. Det er trods alt bedre at komme for sent end slet ikke at komme frem eller være skyld i, at en medtrafikant kommer til skade," siger Nick Gall.

mw

Publiceret 16 January 2019 14:00