Økseoverfaldet fandt sted i Hillerød Autocenter på Falkevej i august. Arkivfoto: Martin Warming

Økseoverfaldet fandt sted i Hillerød Autocenter på Falkevej i august. Arkivfoto: Martin Warming

Bandemedlem skal 2,5 år i fængsel for økseoverfald

25-årig mand, som er medlem af Satudarah, dømt for groft overfald med økse, bat og kniv

Af
Mette Dolmer Thygesen

25-årige Frederik Strüwing skal i fængsel i to et halvt år for et groft økseoverfald den 21. august sidste år. Han tilstod i Retten i Hillerød at stå bag overfaldet, står der i dombogen, og fik sin dom 12. december. Han er ifølge eget udsagn medlem af bandegrupperingen Satudarah.

Stak med kniv og slog med økse

Overfaldet fandt sted 21. august klokken 11.41 i Hillerød Autocenter på Falkevej i Hillerød. Her mødte Frederik Strüwing op sammen med flere medgerningsmænd, som endnu ikke er identificerede, og overfaldt en anden mand, som dengang var 22 år, med adskillige slag på kroppen og i hovedet med økser og bat. De stak ham også flere gange i kroppen med kniv og andre spidse genstande, og de ødelagde blandt andet computere og skærme, står der i dombogen. De var maskerede, og overfaldet var ifølge politiet aftalt på forhånd.

Den 22-årige var ifølge dombogen i livsfare efter overfaldet, da han ”uden den foretagne behandling kunne være bragt i en tilstand, som han muligvis ikke havde overlevet,” står der. Han havde flere sår på hovedet, kroppen og lemmerne og stiksår på den ene balle.

Frederik Strüwing, som ifølge dombogen driver en selvstændig håndværkervirksomhed, blev efter erkendelsen dømt for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter og hærværk af betydeligt omfang.

Havde kølle på sig

Han blev desuden dømt for overtrædelse af våbenloven, da han den 4. september blev anholdt på Klampenborgvej i Lyngby med en totenschlæger i siderummet i fordøren på sin bil. Det er et håndvåben, som udgør en slags kølle, der folder sig ud, og som er ulovligt at have på sig i Danmark. Han har været fængslet siden.

Arkivfoto: Martin Warming

Arkivfoto: Martin Warming

Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om en straf på ubetinget fængsel i intet under tre år, men dommen endte altså på 2,5 år.

Frederik Strüwing er straffet adskillige gange tidligere, står der i dombogen. Han er tidligere dømt for vold, frihedsberøvelse, trusler og overtrædelse af knivloven.

Den dømtes forklaring er ikke angivet i dombogen - og heller ikke, hvad motivet til overfaldet var. Frederik Strüwing skal også betale sagens omkostninger.

Ballade ved retten

Retssagen 12. december skabte så meget ballade ved Retten i Hillerød, at politiet frihedsberøvede 11 personer, som råbte op og skabte uro og utryghed. De fulgte ifølge politiet ikke ordren om at forlade stedet og måtte i stedet tilbringe nogle timer i detentionen i Helsingør. Ifølge politiet tilhørte de 11 personer en "anden gruppering".

To medgerningsmænd til økseoverfaldet skal senere for retten. De tre mænd, som blev anholdt i september, stammer fra Nærum, Lyngby og Birkerød, har politiet tidligere oplyst i en pressemeddelelse.

I fredags blev endnu en mand, en 25-årig mand, anholdt og sigtet for økseoverfaldet. Han nægter sig skyldig, men blev i Retten i Hillerød varetægtsfængslet frem til 30. januar, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Publiceret 07 January 2019 06:00