En 16-årig dreng er blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et knivstikkeri i Hillerød onsdag morgen. Foto: Martin Warming

Knivstikkeri: 16-årig fængslet for drabsforsøg - faderen er løsladt

Af
Martin Warming

112 En 16-årig dreng er blevet varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør ved Retten i Hillerød.

Den unge dreng er sigtet for forsøg på manddrab. Politiet mener nemlig, at det var ham, der - sammen med sin 42-årige far - stod bag et knivstikkeri i Hillerød onsdag morgen, hvor en 43-årig mand blev stukket i brystet med en kniv.

Den 16-årige og hans far blev anholdt onsdag eftermiddag og fremstillet i grundlovsforhør torsdag klokken 12, hvor dommeren altså valgte af varetægtsfængsle den 16-årige i fire uger.

Den 42-årige far blev derimod løsladt, men han er stadig sigtet i sagen, oplyser politiets anklager, Bente Schnack, til Hillerød Posten.

"Han er formelt stadig sigtet for forsøg på manddrab, men jeg valgte at løslade ham, efter at han afgivet sin forklaring i retten," fortæller hun.

Lukkede døre

Dommeren valgte at lukke dørene til grundlovsforhøret, da politiet mener, at der kan være en tredje medgerningsmand på fri fod, hvilket betyder, at blandt andet pressen ikke må være til stede. Det er derfor ikke muligt for os at komme med flere detaljer i sagen.

Både den 16-årige dreng og hans far nægter sig skyldige. Den 16-årige blev varetægtsfængslet i surrogat på en institution på grund af hans alder.

Den 43-årige mand, der blev stukket i brystet med en kniv på et græsareal ved Elver Alle i Hillerød vest tidligt onsdag morgen, blev efterfølgende kørt til Rigshospitalets Traumeafdeling, hvor lægerne kunne melde ham uden for livsfare.

Publiceret 03 August 2018 11:06