’Jeg ved, hvor du bor,” sagde den dømte til en p-vagt. Han blev også dømt for at lade som om, han samlede penge ind til flygtningebørn.

’Jeg ved, hvor du bor,” sagde den dømte til en p-vagt. Han blev også dømt for at lade som om, han samlede penge ind til flygtningebørn.

22-årig udgav sig for Røde Kors-medlem:

Snød sig til 7000 kroner

Mand erkendte i retten at have bedraget en kvinde som falsk indsamler. Han blev desuden dømt for at have truet parkeringsvagt og snydt sig til penge gennem chat på nettet

En 22-årig mand blev forleden i Retten i Hillerød kendt skyldig i en række forhold.
Manden havde i en periode omkring nytår ifølge domsbogen udnyttet 'en vildfarelse' hos en kvinde om, at hun og manden var kærester, og overførte penge til sine bekendte via kvindens mobile pay.
Manden havde chattet med kvinden på datingsiden Badoo under et synonym. I en periode på to dage kom han desuden i hendes lejlighed i Hillerød, hvor han brugte hende computer til at forsøge at oprette lån og hendes mobiltelefon til at betale sine bekendte over 3000 kroner via mobile pay.
De bekendte havde boet på forsorgshjemmet Skansegården, hvor den 22-årige havde boet i en periode. Kvinden forklarede i retten, at hun ikke kendte nogen af de personer, der var overført penge til via hendes telefon.

Stjal smykker fra hende

Manden havde også brugt kvindens nemId-kort til at overføre 4000 kroner til en bekendts konto. Han nægtede sig skyldig i bedrageriet og også i tyveri af smykker, en Nintendo DS, gameboyspil med mere og både danske og norske kontanter fra kvindens bolig. Men det blev han altså kendt skyldig i.
Manden var også anklaget for i november at have stjålet dankort, kode og NemId fra en mand på en adresse i Frødalen i Hillerød, men det blev han frifundet for.

Angav sig for Røde Kors-medlem

Den 22-årige blev dog dømt for at snydt en mand til at udlevere sit cpr-nummer og NemId via chatservicen Badoo på internettet. Her havde manden også udleveret sin kode til NemId, hvorefter den 22-årige havde overført 20.000 kroner til sin egen konto og brugt pengene.
I retten erkendte manden ét af de mange forhold, nemlig at han via Messenger på Facebook havde løjet og udgivet sig for at være medlem af Dansk Røde Kors. Han havde fortalt, at han indsamlede penge til flygtningebørn i Sandholmlejren og fik en kvinde til at overføre 7000 kroner til hans konto.

Truede p-vagt

Manden blev ifølge domsbogen også dømt for at have truet en parkeringsvagt i november 2016 i Slotsgade. Her truede han vagten med vold og sagde 'jeg ved, hvem du er. Jeg finder ud af, hvor du bor, og så kan du vente dig, din hund' eller lignende.
Manden var ikke tidligere straffet.
Han blev dømt til tre måneders betinget fængsel. Han skal herudover udføre samfundstjeneste i 80 timer. Han skal desuden betale erstatning til de tre ofre for bedrageri. Dommen blev afsagt 1. november.

Publiceret 25 November 2017 09:00