Du kan med Naturstyrelsens app bruge din smartphone til at udvælge Livstræer i skoven. Foto: Naturstyrelsen
Du kan med Naturstyrelsens app bruge din smartphone til at udvælge Livstræer i skoven. Foto: Naturstyrelsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vær med til Naturstyrelsens tur om livstræer

Hvis du vil vide, hvad Livstræer er, og hvordan du kan være med til at udpege dem, så tag med på Naturstyrelsens tur om udpegning af Livstræer

Af Claudia Pindstrup & Sofie Westring Sørensen
NATUR Livstræer er træer, som skal have lov til at leve, indtil de dør og falder sammen. Naturstyrelsen skal vælge fem træer per hektar i skoven som Livstræer.

Det vil med tiden være med til at give mere liv i skoven, mens svampe og insekter nedbryder træer og bliver til føde for større dyr. De træer, der udpeges til Livstræer, får et lille skilt på, så det er tydeligt, hvilke træer der skal have lov til at stå så længe, de kan.

På turen vil man få at vide hvilke træer, der egner sig som Livstræer, hvilke der ikke gør og hvorfor. Du vil også lære at bruge Naturstyrelsens app til at udpege træerne med. For at bruge appen skal du have en smartphone, men appen virker til både Android og iPhone. Det kan være en god idé at hente appen, inden du tager af sted på turen, så bliver det lettere at lære.

Turen forgår 17. oktober klokken 10-12 i Præstevang, og mødestedet er p-pladsen i Præstevang over for tankstationen og Bøgelund på Københavnsvej 55 i Hillerød.

Hvis du er interesseret, kan du læse mere om Livstræer på Naturstyrelsens hjemmeside: www.nst.dk.

Publiceret: 08. Oktober 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt