Omed Alam fra Ålholm IF sikrede sig tre DM-guld medaljer ved DM i Slagelse.
Omed Alam fra Ålholm IF sikrede sig tre DM-guld medaljer ved DM i Slagelse.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Vægtløftning: Omed Alam vandt tre DM-guld medaljer

Omed Alam fra Ålholm IF sikrede sig ved de danske senior mester i vægtløftning tre flotte guldmedaljer

Af Claus Beyer

Ålholm IF var ved de danske seniormesterskaber i vægtløftning repræsenteret med seks stærkeste vægtløftere. Bedst gik det Omed Alam, det 17-årige stortalent og Dansk Vægtløftningsforbund skriver således om Ålholms unge stortalent:

”Førsteårs junior, Omed Alam fra Ålholm er bare ustyrlig god. Med en kropsvægt på lige over 75 kg trak han fantastiske 130 kg – ny dansk juniorrekord. 132 kg var ikke langt væk. I stød præsterede han 153 kg. 156 kg var dog lidt for tunge, men det blev til flotte 283 kg i to kamp. Alt sammen nye personlige rekorder. Velfortjent med tre DM-guldmedaljer.”

Omed Alam blev med dette resultat nummer 2 blandt de bedste herrer i Danmark i en alder af blot 17 år. Omed er også kvalificeret til årets verdensmesterskab for junior, der bliver afholdt til sommer i Tokyo, hvor presset er stort, da han skal kæmpe mod løftere, der er op til to år ældre end ham.

De øvrige Ålholm vægtløftere

Rikke Jakobsen forsøgte 56 kg i sidste træk, som ellers ville have været både ny PR samt dansk rekord for Masters i 40-44 år, men den lykkedes ikke. Til gengæld blev 53 kg klaret og det var ny dansk rekord. I stød blev det til 62 kg og samlet 115 kg.

Jacob Dyrlund Vinsand fik ny top i træk med 86 kg, men pådrog sig en skade, der gjorde at han måtte afstå fra stød. Mads Tarp, ligeledes fra Ålholm klarede også ny top i træk med 90 kg. Det tegnede ellers ikke godt med to kiks på 85 kg. I stød blev det til 105 kg, 110 kg kiksede. Men ny top i to kamp med 195 kg var OK.

Morten Gudnitz var gået ned i 85 kg klassen og hans resultater var derfor mindre end normalt. Det blev kun til to godkendte løft, 105 i træk og 130 i stød. 110 og 135 kg var for tunge.

Philip Heiberg var noget fra bedste resultat, men kunne med 122 kg i træk, 147 kg i stød og 269 kg i to kamp indkassere en guldmedalje i stød, en sølvmedalje i to kamp samt en bronze i træk.

Publiceret: 06. Marts 2017 12:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere