Nordsjælland Håndbold har brug for penge og havde indkaldt til krisemøde forleden, men Hanne Kirkegaard kan ikke love, at der kommer en økonomisk indsprøjtning fra Hillerød Kommune. Foto: Martin Warming
Nordsjælland Håndbold har brug for penge og havde indkaldt til krisemøde forleden, men Hanne Kirkegaard kan ikke love, at der kommer en økonomisk indsprøjtning fra Hillerød Kommune. Foto: Martin Warming
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Udvalgsformand efter krisemøde: "Det kommer lidt som en tyv om natten"

Formanden for Udvalget for Idræt og Sundhed i Hillerød Kommune vil gerne gøre et forsøg på at finde lidt kommunale kroner til Nordsjælland Håndbold, der er kommet i økonomisk uføre.

Hanne Kirkegaard (V), der er formand for Udvalget for Idræt og Sundhed i Hillerød Kommune, kan ikke på stående fod love, at kommunen spytter ekstra penge i Nordsjælland Håndbolds slunkne pengekasse.

Udvalgsformanden var onsdag aften med til Nordsjælland Håndbolds krisemøde i FrederiksborgCentret, hvor Helsingør Kommune kom med en ekstrabevilling på 100.000 kroner til holdet. Nordsjælland Håndbold er en fusion af Team Helsinge, Elite 3000 i Helsingør og Hillerød HK men klubben skal ikke på forhånd sætte næsen op efter flere penge fra Hillerød Kommune - i hvert fald ikke her og nu, siger Hanne Kirkegaard.

Læs også: Nordsjælland Håndbold har hatten i hånden: Nu går jagten ind på en storsponsor

“Krisemeldingen kommer jo lidt som en tyv om natten. Klubben har, som jeg forstår det, vidst det i længere tid, og det havde været rart, hvis de havde meldt det ud lidt tidligere, så vi havde haft mulighed for at løbe noget i gang. Det, jeg vil gøre nu, er at kontakte de respektive udvalgsformænd og borgmesteren for at høre om, der er nogle muligheder for, at vi kan hjælpe. Det behøver jo ikke nødvendigvis kun at være penge, vi kommer med,” siger Hanne Kirkegaard.

Hillerød Kommune gav i 2016 et engangsbeløb på 500.000 kroner til Nordsjælland Håndbold, og i år er der afsat 250.000 kr. i budgettet til Nordsjælland Håndbold, men Hanne Kirkegaard kunne godt forestille sig, at man lavede en ny aftale med klubben om et årligt tilskud i en treårig periode.

“Jeg vil da ønske, at vi kan finde nogle ekstra penge her og nu. Men det er bare mit eget personlige ønske,” siger hun til Hillerød Posten.

Hanne Kirkegaard er ikke i tvivl om, at Nordsjælland Håndbold er med til at brande Hillerød og på den måde har en stor værdi for kommunen.

Læs også: Eks-borgmester skal være med til at redde Nordsjælland Håndbold

“Nordsjælland Håndbold er mere end bare et håndboldhold, og det er rigtig vigtigt, at vi finder ud af, hvad vi kan bruge hinanden til, og så synes jeg bare helt grundlæggende, at vi skal have et ligahåndbold-hold i Nordsjælland. Jeg nægter at tro på, at der ikke kan findes penge, så holdet kan overleve,” siger Hanne Kirkegaard, der dog samtidig erkender, at det ikke er en kommunal opgave, at holde Nordsjælland Håndbold i live. Der findes så mange virksomheder i Nordsjælland der kunne være med til at støtte håndbolden og jeg tror vi skal være bedre til at fortælle hvad man får ud af et eventuelt sponsorat.

“Det er jo ikke en kerneopgave for os, men hvis man kan se, at der er en værdi i at støtte økonomisk, så synes jeg, at det giver god mening, men vi skal selvfølgelig også have noget valuta for pengene,” siger Hanne Kirkegaard til Hillerød Posten.

Hanne Kirkegaard har i øvrigt meldt sig til en af de grupper, der nu skal i gang med at finde sponsorpenge til Nordsjælland Håndbold.

Publiceret: 15. Januar 2018 05:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten