Snakken gik over bordene ved pølsevognen.
Snakken gik over bordene ved pølsevognen.

Uddannelsessnak ved pølsevognen

 Tip en ven    Udskriv   Del
Medarbejderne på Nørgaard Teknik i Auning fik i onsdags en hotdog og en snak om uddannelse.
Bemandingen på pølsevognen i onsdags: Sonja Jensen, faglig sekretær i 3F Djursland. Else Norvin Madsen, forstander på AOF Djursland og Randers. Gregers Hartmann Petersen, konsulent, Den Europæiske Socialfond, Kompetence Midt og Region Midt. Niels Erik Iversen, konsulent i AOF Randers, Djursland og Midt. Asbjørn Andreasen, "Learning Angel". Arbejder til daglig på materielgården i Horsens, når han ikke er ude som en del af pølsevognens bemanding. Bente Hedegaard, uddannelseskonsulent i CV2 i Grenaa. EU's Socialfond driver pølsevognen sammen med Region Midtjylland. Den kommer rundt i hele regionen og besøger ansatte på virksomheder med mindst 40-50 medarbejdere. 12 uddannelsesinstitutioner i de fire kommuner Favrskov, Ny Randers, Syddjurs og Norddjurs står bag kampagnen. Det er Handelsskolen Minerva, Randers Tekniske Skole, Randers Social- og Sundhedsskole, Randers HF og VUC, Djurslands Erhvervsskoler, VUC Djursland, AMU Djursland, Den jydske Haandværkerskole, AOF Randers og Djursland, AOF Daghøjskole, FOF Randers og Randers Produktionshøjskole.

Mulighederne for undervisning i dansk og matematik blev ridset op for medarbejderne på Nørgaard Teknik i Auning, da en pølsevogn bemandet med konsulenter fra fagforbund, oplysningsforbund, uddannelsesinstitutioner og Region Midtjylland i onsdags rullede ind på virksomheden.

Medarbejderne på Nørgaard Teknik fik lidt at spise, og samtidig blev de lidt klogere på de muligheder, der er for opkvalificering. Syv-otte af dem meldte sig efterfølgende  til en test, der fortæller, hvilket niveau i læsning, stavning og matematik de ligger på, og om de tilhører målgruppen til FVU (Forberedende Voksenundervisning i AOF).

Det gode eksempel

Som Det Gode Eksempel var Asbjørn Andreasen med pølsevognen for at fortælle om sine egne erfaringer. Han har i hele sin skoletid gået til specialundervisning, men uden at han følte sig særlig godt kørende fagligt alligevel. Som voksen har han så taget 60 lektioner i matematik og 60 i dansk under FVU.

"Undervisningen har betydet rigtig meget for mig. Jeg er blevet meget bedre til matematik, og for eksempel er jeg nu i stand til at hjælpe mit 11 årige plejebarn med lektierne. Det var rigtig stort den første gang, jeg kunne forklare ham sammenhængen i den metamatikopgave, han var kørt fast i."

"Jo mere, man lærer, jo større er dine chancer fremover. Verden løber stærkt."

Relevante kurser

Ole Nørgaard, Nørgaard Teknik, tøvede ikke, da han blev spurgt, om pølsevognen skulle rulle ind på hans virksomhed. Han er principielt interesseret i, at hans medarbejdere tager kurser, der er relevante for virksomheden.

"Og så sparede vi da også frokosten", siger han med vanlig lune og et skævt grin.

Publiceret: 26. Februar 2010 13:58
Del på Facebook
Se også:
Ugens annoncer
Tilmeld dig vores
nyhedsbrev
Få de lokale nyheder hver dag fra
Hillerød Posten
Parse Error line 3, character 68