Apotekeren i Slotsgade skal fra årsskiftet holde åbent til kl. 24 hver aften imod sit eget ønske. Foto: Claus Beyer
Apotekeren i Slotsgade skal fra årsskiftet holde åbent til kl. 24 hver aften imod sit eget ønske. Foto: Claus Beyer
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Strid om åbningstider: Hillerød-apotek skal have åbent 18 timer i døgnet

Politikerne i regionen går imod apotekerens eget ønske og beslutter, at apoteket i Hillerød skal have åbent fra kl. 6 til 24 alle dage i ugen fra årsskiftet

Frederiksborg Apotek i Slotsgade skal være et af de 6-9 apoteker i landet med en såkaldt A-tjeneste og dermed åbne døre for medicinudlevering fra kl. 6 til 24 på alle årets dage.

Det indstillede forretningsudvalget i Region Hovedstaden på deres møde 9. maj. Apoteket skal på grund af den lovgivning, Folketinget besluttede tilbage i 2015, fra årsskiftet ikke længere have døgnåbent. Apoteker Troels Ingemann har selv ønsket en såkaldt B-tjeneste, hvor apoteker har åbent kl. 8-21 på hverdage og har udvidede åbningstider i weekenderne. I stedet skulle Lyngby Svane Apotek tildeles den A-vagttjeneste, som det apotek selv har ønsket.

Men først Sundhedsudvalget og altså nu også forretningsudvalget i regionen indstiller, at det er apoteket i Hillerød, der får udvidede åbningstider. Det mener politikerne gavner de borgere, som bor mod nord og dermed får lang køretid for at hente medicin i Lyngby.

Mister en kvart million

Apoteker Troels Ingemann havde inden mødet i forretningsudvalget i sidste uge skrevet til politikerne i udvalget i håb om at omgøre beslutningen. Han har fortalt Hillerød Posten, at han står til at miste en kvart million kroner på bundlinjen, hvis han får tildelt A-vagttjeneste. Men han havde altså ikke held til at ændre beslutningen.

Sagen blev behandles i Regionsrådet onsdag, og her valgte politikerne at følge forretningsudvalgets indstilling. Så apoteket i Hillerød står altså til at have åbent 18 timer i døgnet fra 2018.

Landets eneste døgn-apotek kommer til at ligge i København. Til gengæld bliver der mulighed for at få udbragt medicin, man får ordineret af vagtlægen, om natten.

Publiceret: 19. Maj 2017 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere