Alvin og hans klassekammerater tager hele vejen fra Valby til Hillerød for at lave stopmotion-film. Pressefoto
Alvin og hans klassekammerater tager hele vejen fra Valby til Hillerød for at lave stopmotion-film. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Stopmotion får kreativiteten til at blomstre hos børn

LOFs aftenskoler har mange forskellige tilbud, men stopmotion-film for børn er en af de populære

Af Claudia Pindstrup og Sofie Westring Sørensen

Mange forbinder aftenskolen med ældre mennesker, der går til sprog, men aftenskolerne er meget mere end det. For eksempel mødes en gruppe 8-13-årige børn hver onsdag i Aftenskolernes Hus i Hillerød og laver stopmotion-film.

Stopmotion-film er en filmteknik, hvor man bruger objekter til at animere med. Det fungerer ved, at man tager et billede, flytter objektet, tager endnu et billede, flytter objektet igen, tager endnu et billede og så videre. Til sidst bliver alle billederne sat sammen til en video.

Dybt begravet

Når børnene mødes i LOFs lokaler på Søndre Jernbanevej 4E i Hillerød, får de virkelig lov til at sætte kreativiteten fri. Der flyder med papir, tusser, blyanter og figurer ud over hele bordet, hvor børnene sidder dybt begravet i hver deres stopmotion-film.

Alvin på ni år er en af de børn, der går til stopmotion-film på aftenskolen. Han er ved at lave en film om streetrace og arbejder koncentreret med at flytte bilen stykke for stykke og øver sig nu i at skabe et godt flow i historien, så seeren ikke lægger mærke til de hundrede vis af billeder, det tager at lave en stopmotion-film.

Men stopmotion handler ikke kun om at flytte på figurerne – før Alvin overhovedet gik i gang med at flytte på bilerne, fandt han på historien, lavede et storyboard og tegnede baggrunden.

“Selv være kreative”

Underviseren er Alex Agersten, som er uddannet multimediedesigner, og han kontaktede selv LOF Øresund, som står bag holdet, med ideen om at lave et stopmotion-hold for børn.

“Jeg har lagt mærke til, at mange børn ofte sidder med næsen i skærmen og konsumerer andre folks indhold på YouTube. Så jeg tænkte: Hvorfor ikke lære børn, at de selv kan være kreative og skabe indhold i stedet for?,” siger Alex Agersten i en pressemeddelelse.

Alvin rejser hele vejen fra Valby sammen med to af sine klassekammerater for at lave stopmotion-film i Hillerød.

“Det er super sjovt at lave skøre film og være kreativ med sin iPad. Når jeg bliver lidt bedre, vil jeg gerne have min egen YouTube-kanal med stop-motion film,” siger Alvin i en pressemeddelelse.

LOF starter et nyt hold op til januar. Læs på lofkurser.dk.

Publiceret: 06. Oktober 2017 18:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Hillerød Posten

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt