Dameholdet bestod af Line Toft Hansen, Fie Ekmann, Freja Ekmann, Sarah Skovgaard Bils og Nicole Broch Larsen (fra venstre imod højre). Pressefoto

Dameholdet bestod af Line Toft Hansen, Fie Ekmann, Freja Ekmann, Sarah Skovgaard Bils og Nicole Broch Larsen (fra venstre imod højre). Pressefoto

Golf-damer skal spille DM-finale

Hillerød Golf Klubs damehold sikrede sig deltagelse i finalespillet om det danske mesterskab for hold

Hillerød Golf Klubs damer sikrede sig i weekenden 17.-18. august, at de kan deltage i endnu et finalespil om det danske mesterskab for hold. Hillerøds damehold har senest vundet DM-guldet i 2017, men vandt også i 2012 og 2006.

Holdet i weekenden 17.-18. august og 10.-11. august i det indledende puljespil bestod af Line Toft Hansen, Fie Ekmann, Freja Ekmann, Sarah Skovgaard Bils og Nicole Broch Larsen. Derudover deltager Fie Olsen normalt også på holdet, men hun var i Sverige at spille en turnering.

I weekenden skulle Hillerød møde Helsingør ude og Kokkedal hjemme og skulle bruge to af de fire mulige point for at sikre sig deltagelse i finalen 14.-15. september på Aarhus’ bane om årets DM for hold og medaljerne - og det lykkedes altså.

Til finalespillet om det danske mesterskab for damehold vil Hillerøds hold bestå af Line, Fie, Sarah, Freja og Fie, da Nicole ikke kan deltage i den weekend, hvor der også spilles Solheim Cup, Europa imod USA, og uanset Nicole desværre ikke kom på det Europæiske hold, så har holdkaptajn Catriona Matthew bedt Nicole komme til Skotland for at hjælpe hende med at styre holdet til sejr.

Spille om oprykning

Hillerøds 1. hold for herrer havde ryggen imod muren og skulle bruge point, mindst tre – måske fire, da de var afhængige af resultatet imellem Mølleåen og Korsør søndag, i weekenden 17.-18. august, hvor man fik besøg af Korsør og skulle til Dragør for at blive i 1. division.

Det lykkedes med uafgjort 9-9 imod Korsør og en 10-8 sejr ude imod Dragør. Det kunne ikke blive mere tæt og spændende, da Mølleåen samtidig spillede uafgjort med Korsør, da klubben kun blev på et bedre indbyrdes resultat imod Mølleåen.

Hillerøds hold bestod af Oliver Nyholm, Nicolai Nøhr Madsen, Rasmus Brock Pedersen, Frederik Eriksen, Kristoffer Augustesen og Jonas Lykke Petersen.

Dette betød så også, at Hillerøds 2. hold for herrer, som vandt deres pulje, skal spille om oprykning fra 3. til 2. division 14. september, og at Hillerød 3. hold for herrer, som bliver nr. 2 i deres pulje, men vinderen, Hjortespring kan ikke rykke op, kan rykke op i 3. division – hvis 2. holdet kommer op.

Seniorer

Hillerøds seniorhold (50+) bliver i 1. division, og Veteranerne (60+) bliver i 2. division. Superveteranerne (70+) bliver i 1. division.

"Det er der ikke andre klubber i landet, der kan ”prale af”," lyder det fra Hillerød Golf Klub.

Publiceret 20 August 2019 16:00