Kom til kajakstævne på Esrum Sø. Privatfoto

Kom til kajakstævne på Esrum Sø. Privatfoto

Så er der kajakstævne på Esrum Sø

Flere end 100 ventes at stille op til kajakdyst på Esrum Sø på lørdag

vandsport Kom og hep på roerne eller vær med til årets rostævne på Esrum Sø på lørdag 24. august.

'Kanojak Trim' er Nordsjællands største kajakstævne og finder i år sted for 40. gang. Flere end 100 deltagere er med fra hele Sjælland.

Sidste år deltog 140 kajakker med roere i alle aldre. Det bliver spændende at se, om der bliver sat nye rekorder - både i antal deltagere og i tiderne på distancerne, der skal ros," lyder det fra Kajakklubben Esrum Sø, Nødebo, som arrangerer stævnet.

De rutinerede kajakroere kan ro Esrum Sø rundt, en distance på 20 kilometer. De knap så rutinerede kan vælge at ro en kortere bane på 12 kilometer. Man kan stille op i 1-, 2- og 4 mandskajakker, kapkajakker, surfski og havkajakker.

Starten går kl.11

Deltagerne får instruktion om løbet og banerne kl. 10.15, og starten går kl. 11 ud for Kajakklubben Esrums Sø’ klubhus. Først briefes om banernes retning. Afhængigt af vejret og vinden på stævnedagen, bestemmes det om deltagerne skal ro med eller mod uret på banen, der går søen rundt.

De første kajakroere på den 20 kilometer lange bane søen rundt ventes i mål omkring kl. 12.30. Målet lukker kl. 15, og der er præmielodtrækning ca. kl.15.15.

Præmier til alle

"Princippet er, at der præmier til alle. Efter målgangen trækker vi lod blandt alle startnumrene, og man kan derfor være heldig at få en flot præmie med hjem, selvom man ikke var den første roer over målstregen”, fortæller stævneleder Jakob Dan Jensen.

Mere end 30 frivillige er involveret i afvikling af stævnet, og fire følgebåde er stillet til rådighed af Fredensborg Roklub, Sejlklubben Esrum Sø og Hillerød Sejlklub. Startgebyr er 250 kroner inklusiv årets Kanojak Trim T-shirt, sandwich, vand og kaffe/te.

Læs mere på www.kkes.dk.

Publiceret 17 August 2019 19:00