U13-drengene fra FIF fik en flot 3. plads ved DBU Sjællands Finals i weekenden. Foto: Martin Warming

U13-drengene fra FIF fik en flot 3. plads ved DBU Sjællands Finals i weekenden. Foto: Martin Warming

Bronze til FIF og Skævinge: "Det er federe at vinde bronze end at tabe guld"

To hillerødhold kæmpede med om sjællandsmesterskabet i fodbold

Af
Martin Warming

De to lokale fodboldklubber FIF og ISS Skævinge fik i weekenden bronzemedaljer med hjem fra DBU Sjælland Finals - eller det man også kan kalde for sjællandsmesterskaberne - der blev afholdt i Borup.

Holdet fra Skævinge, der havde kvalificeret sig til finalerne i Borup, er et U13-hold, der i denne sæson har spillet i række 3.

"Vejen til finalerne har været spændende, da vi ikke vidste, om vi kom med før til sidst og vi var afhængige af, at FC Hornsherred vandt over Brødeskov, da Brødeskov ellers ville være gået videre. Det har været en meget tæt pulje, hvor kun et point har adskilt 1. fra 3. pladsen," fortæller træer Jakob Palbo

Holdet har i løbet af sæsonen spillet nogle meget tætte kampe fortæller træneren. Det er således blevet til to uafgjorte, to tabte og seks sejre.

I Borup spillede skævingedrengene semifinale mod Holbæk, som holdet desværre tabte 1-0. I bronzekampen slog drengene til gengæld Herlufsholm med 2-1.

"Dette var vores sidste 8-mands-kamp men også vores sidste kamp som ISS Skævinge, da vi efter sommerferien slår holdet sammen med St. Lyngby for at sikre et godt træningsmiljø og bedre kan matche drengenes niveau, da vi får to hold," fortæller Jakob Palbo i øvrigt.

Også skævingedrengene kunne rejse hjem fra Borup med en bronzemedalje om halsen. Foto: Martin Warming

Også skævingedrengene kunne rejse hjem fra Borup med en bronzemedalje om halsen. Foto: Martin Warming

Vandt over Snekkersten

Som vinder af sin kreds var FIF Hillerød også med til DBU Sjælland Finals, hvor U13-drengene fra FIF, der har spillet i række 2 i denne sæson, skulle møde vinderne fra de tre andre kredse på Sjælland.

FIF mødte Tuse IF i semifinalen, men drengene fra Tuse IF var nogle store, velspillende drenge, som var supergode til at spille sammen, og det endte da også med et nederlag til FIF på 1-5.

Nu var det så bronzekampen, FIF skulle fokusere på. Modstanderen var Snekkersten, der havde tabt deres semifinale 2-5.

Drengene fra FIF scorede hurtigt det første mål, som tog pusten ud af Snekkersten, som aldrig rigtig kom i gang. FIF vandt bronzekampen 0-3.

"Og som en af drengene sagde i omklædningsrummet efter kampen: ´Det er federe at vinde bronze end at tabe guld´," fortæller Nicolaus Solvig Heimbürger, der er en af holdets trænere.

Publiceret 27 June 2019 14:00