Axel lige før start på Royal Run, hvor han bliver interviewet. Pressefoto

Axel lige før start på Royal Run, hvor han bliver interviewet. Pressefoto

Axel var på toppen til Royal Run

Hillerøds unge superløber Axel Vang Christensen deltog i Royal Run og satte to nye danske rekorder

Der var fuld fokus på FIF Hillerøds unge superløber, Axel Vang Christensen, da Royal Run blev sat i gang ved Nyhavn i København.

TV2 fulgte Axel før, under og efter løbet, idet Axel er blevet en kendt løber, da han 4. maj i år satte en uofficiel verdensrekord på 10.000 meter baneløb i tiden 30 minutter og 50 sekunder. Ved baneløb sættes normalt hurtigere tider end på landvej, men Axel ville prøve at løbe tæt på sin baneverdensrekord til Royal Run på 10 km og havde et håb om komme tæt på den danske rekord for U18-aldersgruppen - det vil sige alle løbere under 18 år gennem tiderne. U18 rekorden var sat af Mohammed Bashir i 2001 i tiden 30 minutter og 49 sekunder.

Yngste deltager

Axel var hele DM-feltets yngste løber, men Axel var ikke trykket af den hårde konkurrence. Han åbnede løbet som feltets nummer fire efter de første par hundrede meter. Derefter fandt Axel ind i en god gruppe, som han holdt fast i gennem hele løbet. Trods vinden var det et hurtigt udlæg og Axels splittid efter fem km var under den danske rekord på fem km landevej for både drenge 15 år, 16 år, 17 år, 18 år, 19 år og 20 år. Axel blev målt ved fem km til 15 minutter og 5 sekunder.

Gruppen gik i opløsning, og Axel var en af de løbere, der træk fra efter otte km. I mål blev Axel klappet ind i tiden 30 minutter, 23 sekunder - en klar dansk rekord for D15 men også en klar rekord for U18 og en tid, der var næsten et halvt minut bedre end Axels verdensrekord.

En af de første, der lykønskede Axel var Kronprinsen, som Axel havde overskud til at hilse på lige efter målgangen. I TV2 studiet var ekspertkommentator Henrik Them begejstret:

"Vi har en fantastisk løber, som har en mulighed for at blive den bedste, vi har haft gennem tiderne".

Med de to nye danske rekorder har Axel nu sat 19 danske rekorder.

Kapp

Publiceret 12 June 2019 15:00