Axel Vang Christensen kæmpede lørdag hårdt og slog verdensrekorden på 10.000 meter løb. Privatfoto

Axel Vang Christensen kæmpede lørdag hårdt og slog verdensrekorden på 10.000 meter løb. Privatfoto

Se billederne: Axel Vang Christensen slog verdensrekord

Den unge løber Axel Vang Christensen fra Hillerød slog lørdag 4. maj en verdensrekord foran 350 tilskuere på Østerbro Stadion

Af
Jens Berg Thomsen

Lørdag løb FIF-løberen Axel Vang Christensen endnu engang et fantomløb, men denne gang satte han en uofficiel verdensrekord. Det skete på Østerbro Station i København, hvor omkring 350 tilskuere var med til at bære ham frem mod resultatet.

En anden faktor var, at Axels far, Thomas Vang Christensen, med fem omgange tilbage fik sat klassikeren "Rock around the Clock Tonight" på anlægget. Lige præcis den sang gjalder også ud over det legendariske seksdagsløb i København, når par nummer syv er i udbrud, og Axel Vang Christensen er stor fan af netop dét løb.

Det er en stolt træner for Axel Vang Christensen, som Hillerød Posten taler med et par dage efter løbet.

"Det er en ret væsentlig forbedring, også med tanke på, at 10.000 meter ikke er en disciplin, som ret mange løbere på hans alder løber," siger Axel Vang Christensens træner Nicolai Raagaard Sørensen til Hillerød Posten.

Se billederne fra løbet her:

Rekorden er en uofficiel verdensrekord under navnet "Age Record", som bliver drevet fra Tyskland. Rekorden, som Axel Vang Christensen slog, er 44 år gammel, fortæller hans træner og var tidligere på svenske hænder.

Det er en ret væsentlig forbedring, også med tanke på, at 10.000 meter ikke er en disciplin, som ret mange løbere på hans alder løber

Seks harer hjalp den unge Hillerød-løber frem mod resultatet, så løberne Christian Okkels, Martin Egebjerg Olesen, Kasper Laumann Hartlev, Emil Holm, Jesper Andkær Larsen og Simon Holbek Kønigsfelt er muligvis med i aftenbønnen for tiden for 14-årige Axel Vang Christensen.

OL er den store drøm

Hvad Axel Vang Christensen kan drive det til, er svært at sige, mener hans træner.

"Han har et stort talent, men han er også stadig meget ung. Det gode for ham er, at der ligger nogle store stævner og mesterskaber de kommende år, som vil ligge godt til ham. Blandt andet er der U18-EM næste år, hvor vi gerne vil kvalificere ham til 2.000 meters forhindringsløb. Det er normalt en diciplin, han er rigtig stærk i," siger Nicolai Raagaard Sørensen.

"Nu har jeg arbejdet med Axel i fem år, og undervejs har vi ændret hans træning. Han løber mange kilometer, men med lavere intensitet, og det gør også træningen knap så hård. Det betyder også, at hans karriere som løber kan blive lidt længere," siger Nicolai Raagaard Sørensen.

To minutter hurtigere

Den nye rekord lyder på 30.50,02 minutter, og dermed barberer Hillerød-løberen godt to minutter af, hvad løbere i Axel Vang Christensens aldersgruppe normalt løber distancen på, fortæller hans træner.

Han har et stort talent, men han er også stadig meget ung

"De fleste atleters drøm er selvfølgelig OL, men det ligger også en del år ude i fremtiden. Måske kan det blive aktuelt til OL i 2024. Hvis det lykkes, vil det være utroligt flot," siger træneren.

Axel Vang Christensen har ifølge pressemeddelelsen fra hans klub FIF sat i alt 15 danske rekorder de sidste tre år.

FIF-løberen Axel Vang Christensen i midten med sit hold af harer. Løberen satte lørdag to internationale rekorder. Privatfoto

FIF-løberen Axel Vang Christensen i midten med sit hold af harer. Løberen satte lørdag to internationale rekorder. Privatfoto

Publiceret 06 May 2019 13:37