Hillerøds skoleelever skal som noget nyt til Skole-Ol dyste i orienteringsløb. Foto: Leif Sig, FIF Hillerød Orientering

Hillerøds skoleelever skal som noget nyt til Skole-Ol dyste i orienteringsløb. Foto: Leif Sig, FIF Hillerød Orientering

Olympisk nyhed kommer til Hillerød

Som noget helt nyt er orienteringsløb på programmet til Skole OL. Torsdag 2. maj afholdes der Skole OL orienteringsstævne i Hillerød

Der bliver skrevet olympisk historie i Selskov ved Hillerød Stadion torsdag 2. maj. Her er FIF Hillerød Orientering vært for Hillerøds første Skole OL-orienteringsstævne nogensinde, hvor 650 elever fra fem skoler indtage Selskov.

Meget er på spil for eleverne – både titlen som Hillerøds bedste orienteringsløbsklasse og – for 5. og 6. klasser - en plads i den store Skole OL-finale i Aarhus 18.-21. juni.

"Ideen og filosofien bag Skole OL er rigtig god, så vi er meget glade for at være med. Vi glæder os til at møde eleverne og vise dem den sport, vi brænder så meget for. Vi er sikre på, at de nok skal få en rigtig god dag", udtaler Leif Sig, FIF Hillerød Orientering, stævneleder for skole OL-stævnet i en pressemeddelelse.

To discipliner

Eleverne skal konkurrere i to forskellige discipliner. Først mangepostløb, hvor klassen skal finde så mange poster som muligt på 30 minutter, og dernæst supersprint - hvor den hurtigste dreng og pige fra hvert klassetrin på en 600 meter lang rute findes.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden og Nordea-fonden. Eleverne kan konkurrere i atletik, bordtennis, bowling, bueskydning, crossløb, orienteringsløb, roning og svømning.

Publiceret 28 April 2019 20:00